Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Monkey Butter


Monkey Butter

Hoe komen ze toch aan die naam...
Door de bananen? of de kokos of ananas ?
Ik weet het niet...
Een ding weet ik wel....
Deze jam is heel apart...en erg lekker
Je zou er zo met een lepel in willen duiken en de pot leegeten.
Gebruik gemalen kokosnoot en geen kokosvlokken
Die zijn echt te grof.
Maak ook geen grote hoeveelheden vanwege de beperkte houdbaarheid
4 a 6 weken in de koelkast....
Maar zolang blijft de jam echt niet in de pot.
De jam is veelzijdig te gebruiken:
als broodbeleg, vulling in cakes of taarten
Op ijs of yoghurt en vla
Je zult zien....je raakt er aan verslingerd


Ingredienten:

5 middelgrote bananen (rijp maar geen bruine plekken) 
560 gram fijn gemaakte ananas uit blik (niet uitgelekt)
3 cups witte suiker  
3 eetlepels citroensap
1/4 cup gemalen kokosnoot (gemalen geen vlokken en niet geraspt)

(Gemalen Kokosnoot)


Bereiden:

Pel de bananen en snijd ze in plakjes
Doe ze in een pan.


Voeg de rest van de ingredienten toe en zet op het vuur
Breng het aan de kook onder voortdurend roeren
Zet het vuur laag en laat pruttelen tot het dikker word, blijf roeren.


Heb je de goeie dikte schep de jam dan in de glazen potten
Doe het deksel erop en laat afkoelen.
Op dit punt kun je ze 4 a 6 weken bewaren in de koelkast
De citroensap houd de bananen vers.
En eenmaal gegeten is de pot zo leeg.



Wil je ze toch langer bewaren .....
Neem dan weckpotten met een rubber ring
Vul de potten en plaats de rubber ring op de pot voor je het deksel erop doet
Zet het deksel vast met klemmen
Laat de potten 15 minuten in een waterbad koken.
N.B.
Op deze manier gekookt word de jam een beetje rozig van kleur.


Bron:Pinterest


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Anoniem zei

Lekker !!

Maar we zijn geen jam eters, ik heb wat van die kleine potjes in huis voor de kleinkids.

Fijn weekend.

Liefs Thea ♥

Jeanne zei

De jam is ook lekker op pannenkoeken,yoghurt, vla en ijs.
Smaakt goed. :-)

Populaire berichten