Broccoli en Cheddar Gevulde Aardappels
Ingredienten:
4 grote aardappelen (gewassen en goed gedroogd)
1 theelepel olijfolie
3 eetlepels boter (zacht)
1/2 cup griekse yoghurt
3 eetlepels karnemelk
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
3/4 theelepel bieslook
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel gedroogde uisnippers
1/2 theelepel gedroogde dilzaadjes
1/2 theelepel paprika
1 & 1/2 cup broccoli (gekookt en fijn gehakt)
1 cup cheddar kaas (geraspt)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Leg bakpapier op een bakplaat
Leg de aardappelen in een ovenschaal en zet ze in de oven 45 a 60 minuten tot ze zacht zijn
Haal uit de oven en laat ze afkoelen tot je ze veilig kan vastpakken
Snijd de aardappelen in de lengte doormidden en schep het kruim eruit.
Voorzichtigde schil moet heel blijven.
Wrijf de schilkant in met olijfolie en zet ze op de bakplaat en zet even op zij
Voeg de boter bij het aardappelkruim en maak er een puree van met de mixer of puree stamper.
Voeg de yoghurt,karnemelk, zout, peper, bieslook,knoflookpoeder, uienpoeder en snippers,
dilzaadjes, paprika en broccoli toe met 3/4 van de kaas.
Roer alles goed door.
Verdeel de vulling over de aardappelschillen en doe de overgeblven kaas erover
Bak in de oven voor ca 25 minuten tot de kaas gesmolten en de aardappelen heet zijn.
Serveer direkt....
TIP:
Je mag i.p.v yoghurt ook room gebruiken
Je kunt ook andere kaas gebruiken.
0 reacties:
Een reactie posten