Geroosterde Spruitjes met Mosterd Dressing
Ingredienten:
2 pond spruitjes
1 eetlepel + 1 theelepel olijfolie
zout en peper
1 grote ui (in dunne schijfjes)
¾ cup walnoten (verkruimeld)
¾ cup gedroogde cranberries
½ cup blauwe kaas (verkruimeld)
1 cup appels (geschild en in stukjes)
voor de vinaigrette:
1 eetlepel dijon mosterd
1½ eetlepels pure maple syrup
1 eetlepel olijfolie
1½ eetlepels balsamico azijn
1½ eetlepels apple cider azijn
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in dunne schijfjes
Vermeng ze met de olijfolie en kruid met peper en zout
Leg ze op een bakplaat en rooster ze in de oven ca 15 minuten
Hussel halverwege eens om.
Terwijl de spruitjes roosteren de ui schoonmaken, halveren en in dunne schijfje snijden
Vermeng ze met de walnoten en rooster ze 10 minuten in de oven tot de uien zacht en bruin zijn
Zet deze bakplaat boven de spruitjes of rooster ze als de spruitjes klaar zijn.
Doe voor de vinaigrette alle ingredienten in een kom en klop alles door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de spruitjes, appels, cranberries en de kaas in een schaal en hussel voorzichtig om
Druppel er 2 eetlepels van de vinaigrette over
Geef de rest er apart bij.
0 reacties:
Een reactie posten