Quiche Lorraine
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
150 gram gerookt ontbijtspek
100 gram ham
6 bosuitjes
5 eieren
125 ml slagroom
200 gram geraspte gruyère (kaas)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de quichevorm.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakjes spek in 5 min. goudbruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de fijngesneden ham en de helft van de bosui (in ringetjes) in een kom.
Verkruimel het spek erboven en schep om.
Klop de eieren los met de slagroom, schep de geraspte kaas erdoor
(houd wat van de kaas apart om erover te strooien.)
Verdeel het hammengsel over de quichebodem en schenk het eimengsel erover.
Strooi de achter gehouden kaas erover.
Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Word de bovenkant te bruin leg er dan een stuk huishoudfolie over..
Lekker met een salade
0 reacties:
Een reactie posten