Pittige Aardappelschotel
Ingredienten:
600 gram aardappels (Bildstar)
1 teentje knoflook
halve rode peper
250 gram champignons
125 gram cherrytomaatjes
2 lenteuien
60 gram feta
2-3 eetlepels creme fraiche
Bereiden:
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Zet vervolgens een pan water op het vuur.
Schil de aardappelen en snijd of schaaf de aardappelen in dunne plakjes.
Kook de aardappelschijfjes circa 10 minuten.
Giet daarna af en laat goed uitstomen.
Pel ondertussen de knoflook, snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd beide fijn.
Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd deze in plakjes net zoals de cherrytomaatjes.
Snijd ook de lenteui in ringen en de feta in plakjes.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Roer de creme fraiche en een snufje zout/peper door de aardappelschijfjes en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal.
Verdeel de plakjes feta over de aardappelschijfjes.
Meng in een kom de knoflook met de rode peper, champignons, cherrytomaatjes, lenteui en een snufje zout/peper.
Zet de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven.
Tip:
Je kunt een beetje geraspte kaas over de ovenschaal verdelen om het nog iets extra smaak te geven.
Lekker met een salade.
0 reacties:
Een reactie posten