Bananen Caramel Cupcakes
Deze heerlijke cupcakes zijn op in no time...
Je kunt ze 3 dagen in de koelkast bewaren....
Hier lukt dat niet.....:-)
Deze heerlijke cupcakes zijn op in no time...
Je kunt ze 3 dagen in de koelkast bewaren....
Hier lukt dat niet.....:-)
Ingredienten:
Voor de cupcakes
150 gram cakemeel
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zuiveringszout
1/4 heelepel zout
2 eieren (kamertemperatuur)
150 gram suiker
115 gram boter (gesmolten)
2 theelepels vanille extract
120 gram griekse yoghurt
2 grote bananen (fijn geprakt)
Om af te werken:
500 poedersuiker
226 ongezouten boter (zacht)
80 gram bananen caramelsaus
2 eetlepels melk
Voor de Cupcakes:
Verwarm de oven tot 170 graden
Zet een muffinvorm klaar met 12 papieren muffinvormpjes
zet opzij.
Mix de bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout door elkaar
Doe in een andere kom de eieren en klop ze op
Voeg de suiker toe
Klop tot het heel goed vermengd is
Voeg de boter, vanille extract, yoghurt en banen toe
Klop tot een mooi mengsel
Schep de droge ingredienten erin gedeeltes door
Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag
Bak de vormpjes voor 15 a 20 minuten in de oven
Prik even met een sateprikker om te kijken of het er schoon uitkomt
Anders nog iets langer laten staan
Laat 5 minuten afkoelen....haal ze dan uit de muffinvorm en zet ze op een rek om verder af te koelen.
Hol de binnenkant van de cupcakes iets uit
(ik gebruikte een appelboor)
Vul de binnenkant met de bananen caramelsaus
Voor de afwerking:
Doe in een kom de boter en mix tot een romig en bleek mengsel
(ca 5 / 10 minuten)
Doe de helft van de poedersuiker erbij
Zet de mixer eerst op langzaam en dan hoger
Klop tot een mooi mengsel
Voeg de rest van de poedersuiker toe eerst op langzaam en dan langzaam hogere snelheid
Voeg de bananen caramelsaus en melk toe
En klop op hoog tot een luchtig geheel
Doe dit in een spuitzak en maak een mooie toef op de cupcakes
Garneer met wat bananen plakjes en druppel er wat bananen caramel saus over.
1 reacties:
Looks delicious!
Een reactie posten