Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Boston Clam Chowder


Bos­ton Clam Chowder

Clam Chowder is niets anders dan een dikke vissoep uit Amerika
Iedere regio heeft z`n eigen recept
Deze chowder word in de regio van Boston gegeten
Maar je kunt er ook je eigen draai aan geven door venusschelpjes en of garnaaltjes toe te voegen
Of maak eens de sjiekere versie......
de Oyster Chowder.....(iets voor een dinertje?)
Het recept voor Oyster Chowder staat op mijn blog met feestelijke recepten

Ingrediënten

1 bak mosselen (2 kg) 
2 grote aardappelen vastkokend 
200 gram winterpeen (geschild) 
4 stengels bleekselderij (geschild)
50 gram boter 
150 gram gerookt ontbijtspek (in reepjes)
2 uien (gesnipperd)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
150 ml droge witte wijn (bijv. Chardonnay)
3 eetlepels bloem
400 ml volle melk 
1 beker slagroom (250 ml)

Bereiden:

Spoel de mosselen onder koud water en verwijder beschadigde schelpen en schelpen die
Doe ze in een pan met 400 ml water en kook ze in ca. 5-8 min. op middelhoog vuur gaar.
Giet af, schenk het vocht door een fijne zeef en vang het op.
Verwijder de dichte schelpen.
Schil de aardappelen.
Snijd ze samen met de wortel in blokjes van ca. 3 mm (brunoise).
Snijd de bleekselderij in flinterdunne plakjes
Verhit de boter in een soeppan
Bak de aardappelen, de wortel, de bleekselderij, het spek, de ui en de knoflook op hoog vuur 3 min.
Voeg de wijn toe en laat de groenten en aardappelen op laag vuur in ca. 10 min. gaar worden,
schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 5 min.
Schenk het kookvocht van de mosselen en de melk erbij en kook op laag vuur 40 min. tot een gebonden soep.
Voeg wat heet water toe als de soep te dik is.
Breng op smaak met peper en zout.
Neem de helft van de mosselen uit de schelp.
Voeg op het laatste moment de slagroom en alle mosselen toe
Bestrooi eventueel met extra peper

Bron: A.H.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Kat Mortensen zei

That's quite a coincidence, Jeanne, as I was thinking of making a clam chowder this week, myself. I was going to do a Manhattan style with tomatoes though.
I now have a big acorn squash that I acquired on the weekend, so I'm probably going to make a squash soup instead.
Yours looks very tasty!

Kat

Populaire berichten