Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Carrot Cake (worteltaart)


Carrot Cake

Heb je dat ook wel eens......
Je hoort over een recept en je denkt dan...... yieeeee dat lijkt me niks
Dat heb ik tenminste wel,
Maar gelukkig ben ik wel van eerst proberen, 
Dan pas kun je zeggen dat vind ik lekker of niet
Dat was ook met carrot cake, vond het maar gek, worteltjes door gebak.
Maar wonderbaarlijk vond ik het lekker....
Sinds mijn eerste kennismaking met carrot cake heb ik het vaker gemaakt
En is de cake een blijvertje gebleven.


Ingredienten:

2 cups bloem  
2 theelepels bakpoeder 
1 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout 
2 theelepel kaneelpoeder 
1 cup plantaardige olie
1 & 1/2 cup suiker 
4 eieren
3 cups geraspte wortel 
1 cup walnoten (grof gehakt) 

Glazuur:

2 pakjes cream cheese (zacht) 
1/4 cup boter (zacht) 
2 theelepels vanille extract
1 & 1/2 cups poedersuiker 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 165 graden celsius
Vet 2 ronde vormen in (doorsnee 22)
Zeef de bloem met de bakpoeder en zuiveringszout,zout en kaneel in een kom
Doe de olie in een kom en voeg 2/3 van de suiker toe
Klop het goed door
Doe de eieren in een kom en klop ze met de overige suiker tot een licht geheel
Voeg het eimengsel langzaam bij het oliemengsel onder voortdurend kloppen
Blijf kloppen tot een luchtig zacht mengsel
Doe voorzichtig omscheppend het bloemmengsel erbij
Voeg wortels en de walnoten toe
Doe het mengsel in de bakvormen
Bak de cake`s in ca 60 a 65 minuten goudbruin en gaar
Laat afkoelen op een rek.

Voor de glazuur de cream cheese en boter samen los kloppen
Voeg de vanille extract toe
Mix er de suiker beetje voor beetje bij tot een romig geheel 

Smeer de 1/3 van het glazuur bovenop de onderste cake
Plaats de 2de cake erbovenop
Spatel hier de overige glazuur over en strijk het glad
Versier met kleine marsepeinen worteltjes en/of halve walnoten

Note:
I.P.V. walnoten kun je ook pecan noten gebruiken

Bron:Internet


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Janine zei

Had ik inderdaad ook de eerste keer dat ik worteltasrt at, maar het is inderdaad heerlijk, ik ga deze proberen meid!

Populaire berichten