Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Bokkenpootjes Taart 2



Bokkepootjes Taart

Dit is de simpelste manier om bokkepootjes taart te maken
Geen oven nodig
Dus reuze makkelijk en een yummie taart.
Dirk heeft de kom vakkundig uit gelikt toen ik de creme in de vorm had gedaan
en de creme alleen vond ie ook heel lekker....
Het is ook een creme waar je alle kanten mee op kan
I.p.v. bokkenpootjes b.v. aardbeien en dan scheutje aardbeienlikeur door de creme
Of de creme in een trifle gebruiken
Hij is erg multifunktioneel
Machtig maar zoooooooo lekker
Je kunt ook kwark gebruiken, maar dan is het echt cheese cream cake
Ik hou het op gehakte bokkenpootjes en met mascarpone creme op het moment
Van de zomer word het wel een ander smaakje
Per slot eten we niet iedere dag taart dus dan mag het met mascarpone.


Ingrediënten:

Voor de bodem:
1 pak bastognekoeken à 20 stuks (zie tips)
100 gram roomboter
2 pakken bokkenpootjes
 advocaat (optioneel)

Voor de creme:
125 gram mascarpone (of kwark)
1 & 1/2 dl vanillevla
1 theelepel vanille extract
50 gram suiker
2 & 1/2 dl slagroom
50 gram poedersuiker
3 blaadjes gelatine

Bereiden:

Bekleed de bodem en de wanden van een springvorm van 26 centimeter met bakpapier,
Verkruimel alle bastognekoeken (met blender of doe ze in plastic zak en sla ze stuk)
Smelt de boter en meng dit met de koekkruimels tot het lijkt op nat zand.

Vul de springvorm met het mengsel en duw het plat met een lepel tot de bodem overal even dik is
Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.

Week de blaadjes gelatine in koud water
Als ze zacht zijn uitknijpen
Maak 3 lepels room heet en los de blaadjes gelatine hierin op
Klop de mascarpone met de suiker en de vanille extract los
Roer de vanillevla er doorheen.
Doe de gelatineoplossing hierbij en roer dit goed door elkaar
Zet opzij

Klop de slagroom in zachte pieken met de poedersuiker en "vouw" dit door het mascarpone/vanillevla mengsel
Doe dit voorzichtig zodat het luchtig blijft.
Spatel er eventueel 6-10 eetlepels advocaat doorheen met een houten lepel (optioneel)


Schep 1/3 van de creme op de koekjeslaag van de taart en smeer het glad
Hak of snij de bokkenpootjes in stukjes
Doe de helft van de pootjes over de creme heen
Verdeel ze over de creme
De overige pootjes over deze laag creme verdelen en glad maken



Daarna de rest van de creme erover verdelen
Let er op dat de crème gelijkmatig verdeeld is en dat er geen gaten ontstaan.


Laat de taart opstijven in de koelkast.


Haal de taart uit de koeling en verwijder de taart uit de vorm
Versier de bovenkant met wat gebroken bokkenpootjes of geraspte chocolade
Garneer met een toef slagroom.

.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten