Perzik Dutch Baby in the oven with Blauwe Bessensaus en IJs
Een andere variant van de Dutch Baby...
Je kunt ook een andere vruchtensaus gebruiken
Zelf heb ik het met aardbeien saus gemaakt,
en daar een flinke schuit aardbeienlikeur door gedaan
Je zou je vingers erbij op eten.....
Ingrediënten:
Blauwe bessensaus:
3 eetlepels suiker
1 theelepel maizena
3 eetlepels wate1 cup blauwe bessen of bosbessen
1 theelepel citroensap.
Beslag van Pannenkoek:
4 eetlepels ongezouten boter
4 grote eieren
3/4 cup vollemelk
3/4 cup bloem
3 eetlepels suiker
1 theelepel vanille extract
snufje zout
2 a 3 perziken (ontpit en in schijfjes)
poedersuiker
Vanille ijs
Bereiden:
Doe in een steelpan de suiker en maizena
Roer het water erdoor en voeg de bessen toe
Kook op halfhoog vuur onder voortdurend roeren,
tot de bessen zacht zijn en de saus dikker is (ca 4 a 5 minuten)
Haal van het vuur en voeg het citroensap toe
(kan van tevoren gedaan worden, verwarm de saus voor gebruik)
Warm de oven voor op 200 graden
Smelt 2 eetlepels boter en giet in een kom of blender
Voeg melk, eieren, bloem, 1 eetlepel suiker, vanille extract en zout toe
Mix alles tot een glad beslag
Verhit de gietijzeren vorm of koekenpan in de oven
Haal uit de oven en zet op het vuur,
doe de 2 eetlepels boter erin tot ze is gesmolten
Voeg de 2 eetlepels suiker toe, roer tot de suiker gaat carameliseren (ca 2 minuten)
Voeg de perziken toe, kook ze ca 2 minuten tot ze zacht zijn.
Roer het beslag nog even door en giet het over de perziken
Zet de schaal in de oven en bak ca 18 a 22 minuten en de pannenkoekgerezen en goudbruin is.
Haal uit de oven.
De kans dat het nu inzakt is erg groot maar dat hoort zo.
Strooi er poedersuiker over
Garneer met bolletjes vanille ijs en giet de bessensaus erover.
Serveer direkt vanuit de vorm of koekenpan
Bron: Season and Suppers
0 reacties:
Een reactie posten