Bokkepootjes Taart
Dit is
de simpelste manier om bokkepootjes taart te maken
Geen oven
nodig
Dus reuze makkelijk en een yummie taart.
Dirk heeft de kom vakkundig uit gelikt toen ik de creme in de vorm had gedaan
en de creme alleen vond ie ook heel lekker....
Het is ook een creme waar je alle kanten mee op kan
I.p.v. bokkenpootjes b.v. aardbeien en dan scheutje aardbeienlikeur door de creme
Of de creme in een trifle gebruiken
Hij is erg multifunktioneel
Machtig maar zoooooooo lekker
Je kunt ook kwark gebruiken, maar dan is het echt cheese cream cake
Ik hou het op gehakte bokkenpootjes en met mascarpone creme op het moment
Van de zomer word het wel een ander smaakje
Per slot eten we niet iedere dag taart dus dan mag het met mascarpone.
Dirk heeft de kom vakkundig uit gelikt toen ik de creme in de vorm had gedaan
en de creme alleen vond ie ook heel lekker....
Het is ook een creme waar je alle kanten mee op kan
I.p.v. bokkenpootjes b.v. aardbeien en dan scheutje aardbeienlikeur door de creme
Of de creme in een trifle gebruiken
Hij is erg multifunktioneel
Machtig maar zoooooooo lekker
Je kunt ook kwark gebruiken, maar dan is het echt cheese cream cake
Ik hou het op gehakte bokkenpootjes en met mascarpone creme op het moment
Van de zomer word het wel een ander smaakje
Per slot eten we niet iedere dag taart dus dan mag het met mascarpone.
Ingrediënten:
Voor de bodem:
1 pak bastognekoeken à 20 stuks (zie tips)
100 gram roomboter
2 pakken bokkenpootjes
advocaat (optioneel)
Voor de creme:
125 gram mascarpone (of kwark)
1 & 1/2 dl vanillevla
1 theelepel vanille extract
50 gram suiker
2 & 1/2 dl slagroom
50 gram poedersuiker
3 blaadjes gelatine
Bereiden:
Bekleed de bodem en de wanden van een springvorm van 26 centimeter met bakpapier,
Verkruimel alle bastognekoeken (met blender of doe ze in plastic zak en sla ze stuk)
Smelt de boter en meng dit met de koekkruimels tot het lijkt op nat zand.
Vul de springvorm met het mengsel en duw het plat met een lepel tot de bodem overal even dik is
Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.
Week de blaadjes gelatine in koud water
Als ze zacht zijn uitknijpen
Maak 3 lepels room heet en los de blaadjes gelatine hierin op
Klop de mascarpone met de suiker en de vanille extract los
Roer de vanillevla er doorheen.
Doe de gelatineoplossing hierbij en roer dit goed door elkaar
Zet opzij
Klop de slagroom in zachte pieken met de poedersuiker en "vouw" dit door het mascarpone/vanillevla mengsel
Doe dit voorzichtig zodat het luchtig blijft.
Spatel er eventueel 6-10 eetlepels advocaat doorheen met een houten lepel (optioneel)
Schep 1/3 van de creme op de koekjeslaag van de taart en smeer het glad
Hak of snij de bokkenpootjes in stukjes
Doe de helft van de pootjes over de creme heen
Verdeel ze over de creme
De overige pootjes over deze laag creme verdelen en glad maken
Daarna de rest van de creme erover verdelen
Let er op dat de crème gelijkmatig verdeeld is en dat er geen gaten ontstaan.
Laat de taart opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de koeling en verwijder de taart uit de vorm
Versier de bovenkant met wat gebroken bokkenpootjes of geraspte chocolade
Garneer met een toef slagroom.
.
0 reacties:
Een reactie posten