Bokkepootjestaart
Deze taart is iets bewerkelijker dan de bokkepootjes taart de easy way.
Je bakt eerst een biscuitbodem en werk die verder af met de creme en de bokkepootjes
Biscuitbodem:
5 eieren
150 gram kristalsuiker
125 gram patentbloem
25 gram maizena
zakje vanillesuiker
mespunt zout
2 x banketbakkersroom (zie recept bokkepootjes)
Deze hoeveelheid is goed voor een springvorm van 26 cm Ø
Bereiden:
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Klop de eieren met de suikers tot het lichtgeel en dik is.
Zeef de bloem, maizena en zout boven de kom en spatel het door het beslag.
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak de bodem in circa 35 minuten in het midden van de tot 175° C voorverwarmde oven.
De biscuitbodem is gaar als een sateprikker die je in de taart steekt er droog weer uit komt.
Laat de biscuitbodem afkoelen op een rooster.
Snijdt de biscuitbodem overdwars door.
Maak een hoeveelheid bokkenpootjes....
Klik HIER voor het recept
(Of neem kant en klare bokkenpootjes en halveer ze in de lengte)
Plak de pootjes alleen niet op elkaar
Neem een schone springvorm en bekleed debodem en wand met bakpapier
Leg de helft van de biscuitbodem in de vorm
(vries andere helft in voor volgende keer)
De gesneden kant naar boven.
Leg hier een laag enkele bokkenpootjes op
Klik HIER voor het recept
(Of neem kant en klare bokkenpootjes en halveer ze in de lengte)
Plak de pootjes alleen niet op elkaar
Neem een schone springvorm en bekleed debodem en wand met bakpapier
Leg de helft van de biscuitbodem in de vorm
(vries andere helft in voor volgende keer)
De gesneden kant naar boven.
Leg hier een laag enkele bokkenpootjes op
Maak de creme (zie het bokkepootjes recept)
Strijk hier een laag creme overheen (1/3) en strijk glad
Leg er nu weer een laag pootjes bovenop (dwars op de vorige laag)
Dek dit weer af met creme en strijk glad (1/3)
Doe weer een laag pootjes
Doe de rest van de creme eroverheen
Strijk glad
Verkruimel enige bokkenpootjes en strooi over de taart
Laat de taart opstijven in de koeling
Voor het serveren de taart uit de koeling halen
Haal voorzichtig uit de springvorm
Garneer met slagroom
TIP:
Doe met het maken van de creme 3 blaadjes gelatine door de banketbakkersroom
(laat de gelatine weken in koud water
Maak 2 lepels room heet en doe er de uitgeknepen gelatine door
schep dit door de rest van de banketbakkersroom)
De taart zal nu niet snel inzakken.
Strijk hier een laag creme overheen (1/3) en strijk glad
Leg er nu weer een laag pootjes bovenop (dwars op de vorige laag)
Dek dit weer af met creme en strijk glad (1/3)
Doe weer een laag pootjes
Doe de rest van de creme eroverheen
Strijk glad
Verkruimel enige bokkenpootjes en strooi over de taart
Laat de taart opstijven in de koeling
Voor het serveren de taart uit de koeling halen
Haal voorzichtig uit de springvorm
Garneer met slagroom
TIP:
Doe met het maken van de creme 3 blaadjes gelatine door de banketbakkersroom
(laat de gelatine weken in koud water
Maak 2 lepels room heet en doe er de uitgeknepen gelatine door
schep dit door de rest van de banketbakkersroom)
De taart zal nu niet snel inzakken.
0 reacties:
Een reactie posten