Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Bokkenpootjes Taart 1


Bokkepootjestaart 

Deze taart is iets bewerkelijker dan de bokkepootjes taart de easy way.
Je bakt eerst een biscuitbodem en werk die verder af met de creme en de bokkepootjes



Biscuitbodem:

5 eieren
150 gram kristalsuiker
125 gram patentbloem
25 gram maizena
zakje vanillesuiker
mespunt zout
2 x banketbakkersroom (zie recept bokkepootjes)

Deze hoeveelheid is goed voor een springvorm van 26 cm Ø

Bereiden:

Bekleed de springvorm met bakpapier. 
Klop de eieren met de suikers tot het lichtgeel en dik is. 
Zeef de bloem, maizena en zout boven de kom en spatel het door het beslag. 
Schep het beslag in de bakvorm. 
Bak de bodem in circa 35 minuten in het midden van de tot 175° C voorverwarmde oven. 
De biscuitbodem is gaar als een sateprikker die je in de taart steekt er droog weer uit komt. 
Laat de biscuitbodem afkoelen op een rooster. 
Snijdt de biscuitbodem overdwars door.

Maak een hoeveelheid bokkenpootjes....
Klik HIER voor het recept
(Of neem kant en klare bokkenpootjes en halveer ze in de lengte)

Plak de pootjes alleen niet op elkaar

Neem een schone springvorm en bekleed debodem en wand met bakpapier
Leg de helft van de biscuitbodem in de vorm
(vries andere helft in voor volgende keer)
De gesneden kant naar boven.
Leg hier een laag enkele bokkenpootjes op
Maak de creme (zie het bokkepootjes recept)
Strijk hier een laag creme overheen (1/3) en strijk glad
Leg er nu weer een laag pootjes bovenop (dwars op de vorige laag)
Dek dit weer af met creme en strijk glad (1/3)
Doe weer een laag pootjes
Doe de rest van de creme eroverheen
Strijk glad
Verkruimel enige bokkenpootjes en strooi over de taart
Laat de taart opstijven in de koeling

Voor het serveren de taart uit de koeling halen
Haal voorzichtig uit de springvorm
Garneer met slagroom

TIP:
Doe met het maken van de creme 3 blaadjes gelatine door de banketbakkersroom
(laat de gelatine weken in koud water
Maak 2 lepels room heet en doe er de uitgeknepen gelatine door
schep dit door de rest van de banketbakkersroom)
De taart zal nu niet snel inzakken.







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten