Sinaasappel Kip
Een vlug klaar chinees gerechtje
Makkelijk en smakelijk...
Hier komt het zeer zeker vaker op tafel.
Ingrediënten:
1 eetlepel olie
1 pond kipfilet of kippendijen (in stukjes)
1/3 cup sinaasappelsap
3 eetlepels honing
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel chilisaus of sambal
1 eetlepel sinaasappel rasp
1 knoflookteentje (geperst)
1 theelepel gember ( geraspt)
1 eetlepel water
1 eetlepel maizena
Voor garnering:
1/4 cup bosuitjes (gesneden)
Bereiden:
Verhit de olie in een koekenpan
Voeg de kip toe en bak de kip bruin en gaar (2 a 4 minuten per kant)
Voeg de overige ingredienten toe en hussel alles goed door tot de saus dikker word.91 minuut)
Haal van het vuur en garneer met de bosuitjes
TIP:
Vervang een gedeelte of alle honing met sinaasappel marmelade.
Serveer met rijst, noedels of quinoa
Voeg enige groente`s toe (broccoli, erwtjes, paprika, champignons)
Bron: Closet Cooking
0 reacties:
Een reactie posten