Zeeuwse Boterbabbelaarijs
Gek genoeg kwam ik dit recept tegen op de site van mosselen
Daar verwacht je geen dessert tussen....
maar ja...dus toch
Een heerlijk ijsjes recept met de smaak van zeeuwse babbelaars
Dat moet toch wel lekker zijn.
1 vanillestokje
400 ml volle melk
400 ml slagroom
4 eidooiers
150 gram suiker
150 gram Zeeuwse boterbabbelaars of Werthers echte (fijngehakt)
125 ml slagroom
25 gram witte chocolade (fijngehakt)
Bereiden:
Snijd het vanillestokje in de lengte open.
Schraap met de punt van een scherp mes het zwarte merg eruit.
Doe het vanillemerg met het lege stokje in de melk en de slagroom in een steelpan.
Verwarm zachtjes, al roerend, tot de room kookt.
Laat het mengsel afgedekt, op heel laag vuur, nog 15 minuten trekken.
Klop met de mixer of in de keukenmachine de dooiers met de suiker dik romig en bleekgeel.
Schenk langzaam en al kloppende de warme room bij het dooiermengsel
Schenk de massa terug in de steelpan en roer met een houten lepel tot het mengsel bindt
en aan de achterkant van de lepel ‘plakt’.
Laat niet koken maar tegen kookpunt aankomen.
Schenk de ijsbasis door een zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur (roer regelmatig)
Laat daarna nog minimaal 1 uur in de koelkast op smaak komen.
Draai van het ijsmengsel in de ijsmachine in zo'n 30 minuten romig ijs.
Schep de helft van de babbelaars door het zachte ijs.
Bewaar het ijs tot serveren in de diepvries.
Verwarm in een steelpan de slagroom.
Voeg de rest van de boterbabbelaars toe en laat ze in de warme room smelten.
Roer glad.
Schep van het ijs mooie bollen in 4 coupes.
Schenk er de warme karamelsaus over.
Bestrooi met de witte chocoladesnippers.
TIP:
Gebruik bij voorkeur houdbare slagroom in kartonnen pakjes.
Deze is het meest geschikt om te verwarmen
Bron : Mosselen.nl
0 reacties:
Een reactie posten