Dutch Baby in the Oven.
Een Nederlandse pannekoek, soms ook wel een Duitse pannekoek, Bismarck, of een Nederlandse wolk genaamd volgens Wikipedia
Hat is een zoete pannenkoek die normaal bij het ontbijt wordt opgediend.
Het wordt afgeleid van de Duitse pfannkuchen.
Het wordt gemaakt met eieren, bloem, suiker en melk, en met vanille en kaneel gewoonlijk gekruid,
hoewel nu en dan het fruit of een andere smaakstof ook worden toegevoegd.
Het wordt gebakken in een gietijzer of metaalpan en zakt spoedig in na het verwijderen uit de oven.
Het wordt over het algemeen gediend met verse geperst citroen, boter, en poedersuiker,
fruit laagje of stroop.
De pannenkoek rijst en wordt heerlijk luchtig zonder gist of bakpoeder of andere rijsmiddelen.
Dikke superluchtige pannenkoek uit de oven
Ingrediënten:
1 kopje gezeefde bloem
1,25 kopje melk
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel citroensap/rasp
1 eetlepel gesmolten roomboter
3 eetlepels poedersuiker
snufje zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 230 graden en zet er een koekenpan in met metalen handvat.
Natte ingredienten mengen in een kom.
Klop ze goed doorelkaar
Doe de droge ingredienten in een andere kom
Roer dit even door elkaar.
Tenslotte ingredienten bij elkaar in een kom doen en doorroeren.
Doe in de voorverwarmde koekenpan of vorm
Zet dit in de oven en laat 20 minuten bakken.
Zie ook filmpjes op youtube zoals deze:
Serveertips
Bestrooien met poedersuiker.
Bron: America`s test kitchen
0 reacties:
Een reactie posten