Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Rabarber Cheesecake


Rabarber Cheesecake

Deze heerlijke cheesecake blijft hier geen lang leven beschoren,
Dirk is er gek op.....
En zolang er rabarber te krijgen is komt hij zeker vaak op tafel.

Ingredienten:

Voor de vulling:
100 gram mascarpone
600 gram cream cheese
150 gram suiker 
Rasp van 2 citroenen
2 eetlepels bloem
3 losgeklopte eieren (medium)
100 gram zure room

Voor de rabarbercurd:
360 gram schoongemaakte rabarber (in stukjes van 2 cm)
50 gram suiker & 1 theelepel extra
2 eetlepels grenadine
2 eetlepels maizena
2 eieren (medium)
50 gram ongezouten boter

Voor de bodem:
60 gram gesmolten ongezouten boter
200 gram digestive biskwietjes

Bereiden:

Mix de rabarber met de suiker en de grenadine in een pan
Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de rabarber gaar is.
Doe de rabarber in de keukenmachine en pureer dit
Doe de rabarber terug in de pan
Meng de maizena met een beetje rabarberpuree tot een papje
Doe dit bij de rabarber in de pan en laat 1 minuutje pruttelen
Proef of er nog een extra lepel suiker bij moet
Mix in een kom de eidooiers met de boter en het rabarbermengsel 
Bedek met huishoudfolie en laat afkoelen,

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Beboter een ronde vorm van 22 cm en 9 cm hoog
Springvorm is prima.
Of bekleed de vorm op de bodem met bakpapier en beboter de rest van de vorm in.
Maak de biskwietjes fijn door ze in een plastic zak te stoppen en met een deegroller fijn te slaan.
Of stop ze even in de blender en maak ze daarin fijn
Doe de biskwietjes in een kom en meng met de gesmolten boter
mix alles goed door elkaar
Doe dit mengsel in de bakvorm en druk ze goed aan op de bodem
Zet in de koelkast voor 20 minuten.

Doe de mascarpone met de cream cheese in een kom
Met de mixer goed loskloppen tot een zachte creme
Voeg de suiker toe en klop even door
Voeg de rasp  en de bloem toe
klop dan 1 voor 1 de eieren erbij
Als laatste de zure room toevoegen
Schep laagjes cream cheese mengsel en rabarber op de biskwie bodem
Neem een sateprikker en haal die even door het mengsel 
Bak voor 50 minuten in de oven gaar en lichtbruin
Middenin mag het een beetje wobbelig wezen.
Doe de oven uit en laat de cake in de oven afkoelen.
(Zo gaat de cake niet scheuren)


                                               Bron: Delicious Magazine

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten