Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Witlof uit de Oven


Gebakken Witlof uit de Oven

Een ietsjes meer bewerkelijk gerecht...maar super lekker
Echt iets voor feestelijke dinertjes.
Ik vind lof al lekker...en dit gaat er wel in
Yummie

Ingredienten:

1 sjalot
15 gram ongezouten boter (of margarine)
3 gedroogde laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
3 kardemompeulen
300 ml vers sinaasappelsap
1 theelepel kristalsuiker
4 stronken witlof
300 ml groentebouillon van tablet
8 plakjes ontbijtspek
4 takjes verse tijm
2 eetlepels  traditionele olijfolie

Bereiden:

Snipper de sjalot. 
Verwarm een grote pan op middelhoog vuur. 
Smelt boter in de pan, voeg sjalot, laurierblaadjes, kruidnagels, kaneel en kardemom toe. 
Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 5 min. zachtjes bakken of tot de sjalot zacht is. 
Schep af en toe om.
 Giet het sinaasappelsap erbij, draai het vuur omhoog en laat het sap bijna helemaal verdampen. 
Voeg suiker en witlof toe en giet de bouillon erbij.
Dek de pan af met een cirkel bakpapier en de deksel. 
Laat op een zacht vuur 25 min. pruttelen of tot het witlof gaar is en zacht van binnen.
 Neem het witlof voorzichtig uit de pan. 
Bewaar het kookvocht. 
Leg de plakjes ontbijtspek met 2 tegelijk op een snijplank en rek de plakjes voorzichtig uit door er met de zijkant van een mes overheen te wrijven. 
Leg een takje tijm dwars over de 2 plakjes ontbijtspek en leg er een gekookt witlofstronkje bovenop. 
Wikkel het spek om het witlof en zet vast met cocktailprikkers.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
Verhit een ovenvaste pan op middelhoog vuur. 
Doe een scheut olie in de pan en daarna het witlof gewikkeld in spek. 
Braad even aan zodat het spek begint te bruinen. Draai de witlofstronkjes om en giet 1/6 oranje kookvocht in de pan. 
Zet de pan in de oven en bak het witlof 20 min. of tot het witlof goudbruin, knapperig en het geheel verwarmd is.
 Verwijder de cocktailprikkers voor het serveren.
 Serveer het witlof met wat vocht uit de pan eroverheen.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten