Bourgondisch Kippannetje
Lekker recept en vlug klaar ook nog
Ik heb het in een grote stoofpot gemaakt
Maar het is ook leuk om in kleine minipannetjes te serveren
Ingredienten:
125 gr mag spekreepjes
500 gram kipfilet
1 grote ui
2-4 tenen knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 eetl bloem
300 ml rode wijn
2 theel gedroogde provencaalse kruiden
3 eetl olijven
peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan zonder olie of boter.
Voeg na een minuutje de in blokjes gesneden kipfilet (die heb ik nog met wat kipkruiden gekruid) toe.
Bak het mooi bruin.
Bak de ui en de knoflook mee.
Schep de tomatenpuree en de bloem erbij en laat even goed meebakken.
Schenk de wijn in de pan.
Voeg de kruiden en de fijn gesneden olijven naar smaak toe.
Voeg geen zout toe!
De olijven en de spek maken het zout genoeg.
Wil je de minipannetjes gebruiken?
Verdeel de stoofpot dan nu over 1 of meerdere kleinere ovenschaaltjes.
Dek de schaaltjes af met een deksel.
Stoof de kip in de oven in zo'n 30 minuten gaar.
TIP:
Lekker met friet en salade.
Of met rijst en een frisse salade
3 reacties:
hmmmm....
dit recept gaat weer richting meneer Mus.
Hij is altijd erg blij met jou recepten maar.....hij reageert nooit op je log.
Dat ligt hem gewoon niet zo Jeanne.
Niks aan te doen.
maar we smullen er wel heel lekker van.
Hoi Muzzie...
Leuk te horen.
En dat jullie het lekker vinden is helemaal toppie natuurlijk.
Vind het al erg leuk dat meneer Mus de recepten uit probeert.
En jij komt af en toe een berichtje plaatsen, dat is toch prima.
Doe groeten aan meneer Mus en ik ga even bij jou gluren
Groetjes
hmm klinkt lekker jeanne, ik heb momentaan niet zoveel fut om te koken, komt door de reha ben te moe savonds en ik graag smiddags daar eten dus mot ik savonds nog eens koken,.. neuhh geen zin in, die arme man van me ☺
Een reactie posten