Cornische Pastei
Voor de lunch met een salade of zomaar voor de hartige trek
Pastei gaat er altijd wel in.
Het recept vraagt om konijn maar kip kan net zo goed.
De Cornisch pastei heeft een ribbel rand
Waar het deeg elkaar raakt met dubbelvouwen word er "geplooid"
Steeds een klein stukje dubbelvouwen van de rand en er in knijpen
Dan pas het volgende stukje, werk zo het hele pasteitje af
Ingredienten:(8 pasteitjes)
1 konijn of grote kip (ontbeend, vlees in blokjes)
1/2 ui, gesnipperd 1 wortel, in blokjes
100 gram aardappel, in blokjes
blaadjes van 3 takjes tijm
wat geraspte nootmuskaat
1 theelepel mosterdzaad
750 gram deeg voor hartige taart
1 ei, losgeklopt met wat melk
Zout & Peper
Roer de blokjes vlees, groenten, nootmuskaat, tijm, het mosterdzaad plus wat zout en peper
door elkaar.
Rol het deeg uit en snijd er 8 cirkels uit van 16 cm in doorsnee.
Verdeel de vulling erover
Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en vouw de cirkels dubbel over de vulling.
Plooi de randen en bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze in 50–60 min. goudbruin.
Bron: Jamie Oliver
0 reacties:
Een reactie posten