Bladerdeeg Hapjes
Een pakje bladerdeeg heb ik altijd wel in de diepvries liggen.
Altijd makkelijk als er onverwachts bezoek komt
Voor een zoet of hartig hapje.
Deze hartige hapjes zijn zo gemaakt....
Ingrediënten:
10 velletjes bladerdeeg
100 gram rundergehakt100 gram roompaté
1 theelepel kerriepoeder
zout en peper
wat gehakte walnoten
1 vers eitje
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Leg de plakjes bladerdeeg uit elkaar op je werkblad en laat ze ontdooien. Vermeng intussen het rundergehakt met kerriepoeder, peper en zout naar smaak
Maak er 20 kleine balletjes van.
Meng de walnoten door de paté. Verdeel in 20 stukjes.
Snijd elk plakje bladerdeeg in vier vierkantjes.
Leg op 20 vierkantjes een balletje gehakt en op de andere 20 een stukje pate.
Vouw de flapjes schuin dicht en plak de randen met water op elkaar.
Leg de flapjes op een ingevet bakblik.
Bestrijk de flapjes met losgeklopt ei en bak in 20 minuten in de oven krokant en mooi bruin.
Tip, bestrooi de gehakt hapjes met een klein beetje vers geraspte kaas.
Gebruik jonge kaas, de kaas moet niet overheersen.
Bladerdeeg Stengels
Snij van een paar bladerdeeg plakjes lange repen
Bestrijk ze met geklopt ei
Bestrooi ze met sesam zaadjes, maanzaad of amandelen
Bak de stengels in de oven tot ze mooi bruin en gaar zijn.
2 reacties:
Handig hè, die vellen deeg, komt altijd van pas en die receptjes lijken mij erg lekker en ga ik zeker eens uitproberen, in het weekend ofzo, dan kunnen we nogal eens flauw zijn.
Groot gelijk meis.
Je kan er echt alle kanten mee op.
En gemak dient de mens.
Bladerdeeg vind ik nogal bewerkelijk, Dan is dit helemaal prettig.
Een reactie posten