Pinda Fudge
Ingredienten
125 gram boter
500 gram bruine suiker
120 ml melk
250 gram pindakaas (met stukjes)
1 vanillstokje (alleen de zaadjes)
300 gram poedersuiker
Bereiden:
Smelt de boter in een pannetje boven halfhoog vuur
Roer de bruine suiker en de melk erdoor
Breng aan de kook en laat 2 a 3 minuten koken zonder roeren
Haal van het vuur af en roer de pindakaas en de vanillezaadjes erdoor
Doe de poedersuiker in een kom
Giet het hete botermengsel erover heen
Gebruik een houten lepel om het door te roeren
Klop het mengsel tot een smeuig geheel
Giet het mengsel in een vierkante bakblik (20 cm doorsnee)
Laat afkoelen
Zet het daarna in de koelkast om door en door af te koelen
Snij de fudge in vierkantjes en haal uit het blik
Bewaar ze in een luchtdichte doos (tupperware) of glazen weckpot
Bron: Sophie Dahl
2 reacties:
Oooooooooh wat lekker!! Deze ga ik binnenkort zeker een keertje maken... zit al te kwijlen nu achter m'n laptop... Jammie!
Je hebt ze toch niet allemaal tegelijk opgegeten?
Dat doorkloppen, kan dat gewoon met de hand of moet je met de mixer lucht inkloppen?
Groetjes van Martine
Kan met de hand Martine,
Hoeft geen lucht in.
En je moet je echt inhouden anders zijn ze zo op :-)
Groetjes.
Een reactie posten