Honing Soja Kipfilet
Het is waar.....
De reclame van "kip, het meest veelzijdige stukje vlees"
Want je kunt er zoveel mee,
Gepaneerd, gebakken, gerookt,in salades, bij groente`s of pasta.
Noem maar op....
Deze gemarineerde kip is ook erg lekker
En zeker de moeite waard
Ook lekker voor op de bbq (gaar de kip dan al voor)
Ingredienten:
Voor de marinade:
1/4 cup honing
1/3 cup lichte soja saus1/2 theelepel verse peper
4 knoflook teentjes (fijn gehakt)
1 eetlepel geraspte gember
Voor de kip:
4 kippenborststukken (vel eraf)
bosuitjes
Bereiden:
Doe de ingredienten voor de marinade in een kom
Roer alles goed door elkaarVoeg de kip toe en hussel goed door
Zet de kip afgedekt met huishoudfolie in de koelkast
Laat de kip marineren minstens 8 uur liefst een hele nacht
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed een bakblik met aluminium folieLeg de kip erop
Bak de kip in ca 45 minuten bruin en gaar
Warm de over gebleven marinade op op een laag vuurtje
Bestrijk de kip af en toe met de warme marinade (om de 10 minuten)
Leg de kip op een schaal
Strooi er gesnipperde bosui overLekker met rijst en/of noedels
(maak dan de dubbele hoeveelheid marinade)
Maar ook lekker in een kipsalade.
Of met couscous met abrikozen.
0 reacties:
Een reactie posten