Upside Down Appel Cranberry Taart
Vandaag heb ik eens een upside down cake/taart gebakken op m`n eigen manier,
Ik had nog 4 appels liggen die toch eens gegeten moesten worden.
En Cranberry`s heb ik nog in de vriezer, en die doen het goed samen met de appels.
Appeltaart had ik van de week al gemaakt, dus het moest toch iets anders worden,
Nu gaat appeltaart er altijd wel in....
Ik dacht eerst nog tart tatin.....
Maar al doende werd het een mix van alles wat.
En met een dotje slagroom of schepje ijs....
Yummieeeeeeeeeeee
Ingredienten:
4 appels (geschild ,van klokhuis ontdaan en in partjes)
Een flinke hand cranberry`s
1/2 eetlepel kaneel
1/2 eetlepel citroensap
5 flinke eetlepels lichtbruine suiker
1 verpakking bladerdeeg (diepvries)
Bereiden:
Ontdooi het bladerdeeg
Doe de appelpartjes in een schaal
Voeg de citroen toe en hussel door,
Doe de kaneel, suiker en de cranberry`s toe
Hussel goed door elkaar
Verwarm de oven voor op 190 graden,
Neem een hoge pievorm en doe het appelmengsel erin
Spreid het over de bodem uit
Neem de lap met bladerdeeg en leg over het appelmengsel
Stop de zijkanten goed in
Bestrijk de bovenkant met beetje koffieroom
Zet de vorm in de oven
Bak hem in 3 kwartier gaar en lichtbruin
Haa de taart uit de oven en laat ca 10 minutn afkoelen
Kijk of de randen los zitten
Anders even met mes los maken van de rand
Plaats een bord op de pievorm
Zorg dat de taart goed in het midden staat en keer bord en vorm om,
Haal nu de vorm eraf
Laat afkoelen.....
Lekker met bolletje ijs of dotje slagroom
Bron: Ikkes
0 reacties:
Een reactie posten