Uiensoep
Als het koud is gaat soep er altijd wel in.
Deze uiensoep is ook een toppertje
Geen ingewikkeld werk,
Heerlijk na een fikse wandeling, gewoon omdat het lekker is.
Ingredienten:
6 plakjes bacon (in stukjes gesneden)
3 grote uien (gehalveerd en in plakken gesneden)
4 cups kippenbouillon
6 sneetjes baguette
1 1/2 cupgeraspte gruyere kaas
Bereiden:
Bak de bacon in een koekenpan bruin (5 minuten)
Doe de bacon met een lepel van het baconvet in een grote pan
Voeg de uien toe en bak ze op halfhoog vuur bruin en zacht (ca 1 uur)
Zet het vuur laag als de uien te bruin worden
Voeg de kippenbouillon toe
Breng aan de kook
Breng op smaak met peper en zout
(doe voorzichtig met het zout, de bacon is zout)
Haal van het vuur
Schep de soep in kommen
Leg er een sneetje baquette op
Bestrooi met de kaas en zet onder de grill
Laat de kaas smelten en iets bruin worden (3 minuten)
Serveer direct
Doe de bacon met een lepel van het baconvet in een grote pan
Voeg de uien toe en bak ze op halfhoog vuur bruin en zacht (ca 1 uur)
Zet het vuur laag als de uien te bruin worden
Voeg de kippenbouillon toe
Breng aan de kook
Breng op smaak met peper en zout
(doe voorzichtig met het zout, de bacon is zout)
Haal van het vuur
Schep de soep in kommen
Leg er een sneetje baquette op
Bestrooi met de kaas en zet onder de grill
Laat de kaas smelten en iets bruin worden (3 minuten)
Serveer direct
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten