Grashopper Pie
Deze Grasshopper Pie staat al een tijd op mijn lijstje van nog te maken
Het is er nog steeds niets van terecht gekomen.....
De combi chocolade met pepermunt is erg lekker
Dus volgens mij moet het een heerlijke taart wezen
Je hoeft de likeur niet altijd in grote flessen te kopen
Bij de slijter zijn kleine miniatuurtjes te koop...
Vaak genoeg voor gebruik in een recept
Ingredienten:
Bodem:
28 chocolade creme gevulde sandwich koekjes ( Oreo)
50 gram chocolade (gehakt)3 eetlepels ongezouten boter (zacht)
Vulling:
3 cups mini marshmallows
1/2 cup volle melk 1/4 cup creme de menthe
1/4 cup creme de cacao (witte)
1 1/2 cups slagroom
paar druppels groene voedsel kleurstof (optioneel)
Taartvorm van 25 cm doorsnee, 5 cm hoog (met losse bodem)
Anders springvorm nemen en bekleden met bakpapier.
Leg een koekje opzij
Verkruimel de koekjes en de chocolade in een keukenmachine tot een kruimelig geheelVoeg de boter toe en mix alles goed door tot het een klont gaat vormen
Doe het mengsel in de bakvorm en verspreid het regelmatig ook de zijkanten
Druk stevig aan
Zet de vorm in de koelkast om koel en hard te worden
Doe de melk em marshmellows in een pannetje en zet op laag vuur
Als de melk gaat schuimen (niet koken)haal dan het pannetje van het vuur
Roer tot de marshmellows zijn gesmolten en het goed vermengd is.
Giet het mengsel in een hitte bestendige schaal
Mix het met de creme de menthe en de creme de cacaoLaat staan om af te koelen
Klop in een kom de slagroom tot het zachte pieken vormt
Blijf kloppen en voeg de afgekoelde marshmellow mengsel toeHet mengsel moet dik maar zacht wezen, niet stijf en droog
Doe een paar druppels groene voedsel kleurstof toe (niet persee nodig)
Doe deze vulling in de pie korst
Strijk de bovenkant glad met een strijkmes of pannenlikker
Dek de pie af met huishoudfolie en zet in de koeling voor minstens 4 uur
Voor het serveren:
Verkruimel het koekje en strooi over de pieHaal uit de vorm en zet op een taartplateau of mooi bord
Snij er punten van.
N.B De taart kan 2 dagen van tevoren gemaakt worden
Bewaar in de koelkast en bestrooi het vlak voor het serveren
0 reacties:
Een reactie posten