Cranberry Curd
Mijn favoriete fruit in curd vorm....
Dat kan toch alleen maar goed wezen.
Heerlijk op toast, gebak, ijs, pannenkoeken,
En ga zo maar door.....
En weer heel iets anders dan cranberry saus.
Het recept is van Yelena van Melangery,
Ze heeft meer heerlijke recepten.
Dus bezoek haar blog eens....
Ingredienten:
2/3 cup water
3 eidooiers
1 ei
3/4 cup suiker
4 eetlepels ongezouten boter (in kleine blokjes)
Doe de cranberry`s met het water in een pan
Zet op halfhoog vuur.Kook ze tot de cranberry`s open springen
Doe de cranberry`s door een zeef
Druk ze met een houten lepel goed door de zeef
Schraap de cranberry`s puree onder de zeef uit
Zet weg om af te koelen
Mix de eidooiers en ei tot het goed vermengd is
Voeg onder het kloppen de suiker toeBlijf kloppen tot het mengsel lichtgeel van kleur is
In een roestvrij stalen pan het eimengsel met de cranberrypuree mengen
Blijf kloppen tot het een romig mengsel is
Zet de pan op halfhoog vuur
Blijf kloppen tot het mengsel dikker word (5 a 7 minuten)
Haal de pan van het vuur
Klop de blokjes boter erdoor heen
Blokje voor blokje
Doe de cranberry curd in een glazen pot of kom
Dek af met huishoudfolie of deksel
Laat afkoelen in de koelkast voor minstens een uur
Tip:Gebruik geen aluminium pannen voor cranberry`s
Ze verkleuren hierdoor.Gebruik roestvrij staal of emaille pannen.
2 reacties:
Hoi Jeanne,
Dit lijkt mij een heerlijk recept,ga ik vast eens maken.
Drukte de afgelopen dagen ook fruit door de fijne zeef maar dan van mispels.
Niet dat ik daar nou echt zin in had....maar de mispels waren overrijp en ik moest wel gaan verwerken voordat ze beschimmelen
Zodra ik weer tijd heb komt er 'n post over.
Had de laatste dagen andere dingen aan mijn hoofd.
Liefs,Ger
Wat een 'kerstelijke' kleur!
Gr, Gerry
Een reactie posten