Italiaanse Aardappelschotel
Heerlijke aardappelschotel die je echt eens moet uitproberen.
Je proeft Italie bij iedere hap.
Hier is het zeker een aanrader en blijvertje.
Hou je niet vam artisjokharten?
Neem hiervoor in de plaats dan een paprika.
Wil je vegetarisch...laat de ham er dan uit.
Ik vind aardappelschijfjes uit een zakje vaak te hard blijven.
Kook zelf aardappeltjes gaar en snijd die in plakjes.
Zo heb je gare lekkere aardappeltjes in het gerecht.
Ingrediƫnten:
1 ui
1 teentje knoflook
150 gram champignons
1 eetlepel vloeibare margarine
3 eetlepels bloem
2½ dl bouillon (van ½ bouillontablet)
100 gram ham
2-3 tomaten
1 klein blikje artisjokhartjes (die doe ik er niet in want wy zijn niet zo dol op artisjokken)
Italiaanse kruiden
1 zakje aardappelschijfjes (ca. 450 gram)
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiden
Warm de oven voor op 175° C.
Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de champignons in plakken.
Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
Bak de champignons kort mee.
Roer de bloem met wat van de bouillon tot een glad papje.
Giet de bouillon bij de champignons en roer het bloempapje er door.
Breng dit onder af en toe roeren aan de kook en laat de saus binden.
Kook de saus nog een paar minuten.
Snijd de ham in blokjes en roer ze door de champignonsaus.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Snijd de artisjokhartjes in stukjes en meng ze door de tomaten.
Voeg wat Italiaanse kruiden toe.
Doe de helft van de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en schenk de helft van de saus er op.
Dek dit af met de rest van de aardappelschijfjes.
Verdeel het tomatenmengsel er over en schenk de rest van de saus er op.
Meng het paneermeel met de geraspte kaas en strooi dit over de saus.
Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten heet worden en bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met een coleslaw, komkommer of groene salade.
Foto`s: Jeanne
2 reacties:
Hoi Jeanne,
Dit ga ik zeker ook maken. Het lijkt me heerlijk en makkelijk klaar te maken.
Groetjes, Marga
Hai Marga.
Is echt lekker, Ria heeft het ook al gemaakt.
Daar viel het ook in de smaak.
Agnes maakt het vandaag.
Die krijgt er ook geen spijt van.
Wij eten vandaag het restantje van gister.
Nu met komkommer erbij.
Lekker hoor...
Een reactie posten