Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Italiaanse Aardappelschotel


Italiaanse Aardappelschotel

Heerlijke aardappelschotel die je echt eens moet uitproberen.
Je proeft Italie bij iedere hap.
Hier is het zeker een aanrader en blijvertje.
Hou je niet vam artisjokharten? 
Neem hiervoor in de plaats dan een paprika.
Wil je vegetarisch...laat de ham er dan uit.
Ik vind aardappelschijfjes uit een zakje vaak te hard blijven.
Kook zelf aardappeltjes gaar en snijd die in plakjes.
Zo heb je gare lekkere aardappeltjes in het gerecht.


Ingrediƫnten:

1 ui
1 teentje knoflook
150 gram champignons
1 eetlepel vloeibare margarine
3 eetlepels bloem
2½ dl bouillon (van ½ bouillontablet)
100 gram ham
2-3 tomaten
1 klein blikje artisjokhartjes (die doe ik er niet in want wy zijn niet zo dol op artisjokken)
Italiaanse kruiden
1 zakje aardappelschijfjes (ca. 450 gram)
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiden

Warm de oven voor op 175° C.
Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de champignons in plakken.
Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
Bak de champignons kort mee.
Roer de bloem met wat van de bouillon tot een glad papje.
Giet de bouillon bij de champignons en roer het bloempapje er door.
Breng dit onder af en toe roeren aan de kook en laat de saus binden.
Kook de saus nog een paar minuten.
Snijd de ham in blokjes en roer ze door de champignonsaus.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Snijd de artisjokhartjes in stukjes en meng ze door de tomaten.
Voeg wat Italiaanse kruiden toe.
Doe de helft van de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en schenk de helft van de saus er op.
Dek dit af met de rest van de aardappelschijfjes.
Verdeel het tomatenmengsel er over en schenk de rest van de saus er op.
Meng het paneermeel met de geraspte kaas en strooi dit over de saus.
Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten heet worden en bruin kleuren.


Menusuggestie

Lekker met een coleslaw, komkommer of groene salade.

Foto`s: Jeanne

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Marga zei

Hoi Jeanne,

Dit ga ik zeker ook maken. Het lijkt me heerlijk en makkelijk klaar te maken.

Groetjes, Marga

Jeanne zei

Hai Marga.
Is echt lekker, Ria heeft het ook al gemaakt.
Daar viel het ook in de smaak.
Agnes maakt het vandaag.
Die krijgt er ook geen spijt van.
Wij eten vandaag het restantje van gister.
Nu met komkommer erbij.
Lekker hoor...

Populaire berichten