Pavlova met Lemoncurd
Lemoncurd is echt mijn favoriet,
dat beetje zurige zoete frisse smaak vind ik heerlijk....
Zie je ertegen op om zelf lemoncurd te maken.....
kun je natuurlijk ook een kant en klare lemoncurd kopen
In de meeste supermarkts te koop bij de jamsoorten... (A.H. heeft het zeer zeker)
Maar zelf maken geeft wel voldoening en is echt niet moeilijk.
Ingredienten:
PAVLOVA
3 eiwtten (kamertemperatuur)
100 gram suiker
snufje zout
1 theelepel maizena
1 theelepel citroensap (vers)
LEMON CURD
3 eigelen (kamertemperatuur
60 gram suiker
80 gram citroensap (vers)
rasp van 1 citroen
120 gram boter in kleine blokjes.
Bereiden:
PAVLOVA`S
Verwarm de oven voor op 150 graden celsius
Doe de eiwitten in een kom
Mix met de mixer tot stijve pieken
Voeg na 1 minuut lepel voor lepel de suiker toe
Blijf mixen tot het mengsel glanzend word (ca 3 a 4 minuten)
Voeg het citroensap toe en de maizena en klop kort even door
Vul een spuitzak met het mengsel (tuitje 1 cm)
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Teken er cirkels op van 6 cm doorsnee
Spuit de cirkels vol met het eiwitmengsel
Maak in het midden een holletje voor de lemoncurd
Dit recept is voor 8 Pavlova`s
Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven
Verlaag de temperatuur tot 130 graden celsius
Bak ze voor 30 minuten en zet de temperatuur op 110 graden celsius
Bak ze dan nog 60 minuten
Zet de oven uit en laat de pavlova`s afkoelen in de oven.
LEMON CURD
Doe suiker en citroensap en citroenrasp in een steelpannetje
Roer tot de suiker is opgelost.
Voeg dan de 3 eigelen toe en zet op hoog vuur.
Laat ca 2 minuten koken terwijl je blijft roeren
De eieren moeten geen roerei worden
Belangrijk:
De achterkant van de lepel moet bedekt zijn met een dikke laag ei/citroenmengsel.
Voeg klontjes boter stuk voor stuk toe, voeg een klontje toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Haal van het vuur en mix alles tot een geheel
Doe de curd in een kom en dek af met huishoud folie.
Druk de folie helemaal op de huishoudfolie zodat het goed is afgedekt
Er vormt zich dan geen vel.
TIP:
Doe de lemoncurd niet in de koelkast...
Ze word anders te dik..
Zijn er klontjes in de curd, pers ze dan even door de zeef
Serveren:
Haal de afgekoelde pavlova`s uit de oven
Vul ze flink met de lemoncurd
Strooi er wat gehakte pistache nootjes over
Bron: jernejkitchen
0 reacties:
Een reactie posten