Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Perzik Koekjes



Perzik Koekjes....

Zien deze koekjes er niet spectaculair uit.
Ik zag ze op het bloggie van Jenny....(klik op de bron onderaan)
Beetje bewerkelijker dan een gewoon koekje
Maarrr.....dan heb je ook iets bijzonders

Ingredienten:

Voor de koekjes:

115 gram gesmolten boter 
550 grams bloem
1 theelepel  bakpoeder
Zeste van een sinaasappel
3 grote eieren
150 gram witte suiker
80 gram melk
40 gram perzik of maracuja siroop

Vulling:

150 gram perziken
75gram + 25gram melk
1/2 pakje vanille pudding 
1 eetlepel suiker
85 gram boter (kamertemperatuur) 
85 gram  cream cheese
25 gram suiker 
50 gram frambozen  (of rode voedselkleurstof)
suiker om te rollen
muntblaadjes

Bereiden:

Smelt de boter en laat afkoelen
Doe de bloem en bakpoeder in een kom voeg de sinaasappel rasp toe 
Zet even opzij
Klop de eieren met de suiker in een grote kom tot ze luchtig en lichter van kleur zijn
Voeg de boter toe
Voeg in 3x het bloemmengsel, melk en de siroop toe
Het deeg zal dik en plakkerig zijn
Zet in de koelkast voor 10 minuten.
Vorm er ca 40 balletjes van
en leg ze op 2 bakplaten die je met bakpapier hebt bekleed
(2 ballen tesamen moeten de grote van een abrikoos zijn)
De ballen zullen nog rijzen tijdens het bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en bak ze ca 15 minuten
De koekjes zijn er bleek en krakkig uit, dat is oke.
Terwijl ze warm zijn met een lepel of mesje (zie middelste plaatje)
Laat ze afkoelen



Voor de vulling:

Kook de perziken met 75 gram melk tot ze zacht zijn
Pureer ze.....
Klop de pudding met 25 gram suiker en suiker in een kleine steelpan
Maak de perzikvulling warm en giet het puddingmengsel erin
Laat een minuutje koken en zet opzij om af te koelen.
Klop de boter, cream cheese en suiker in een kom tot een mooie glad geheel
Voeg de perzikpudding lepel voor lepel toe
Doe ca 1 theelepel van dit mengsel in ieder koekje en plak de koekjes per 2 aan elkaar.
Pureer de frambozen en smeer de koekjes met een kwastje met de puree in
Of gebruik voedsel kleurstof om ze te kleuren
Rol ze voor zichtig door de suiker en laat ze goed koud worden
Versier ze met muntblaadjes voor het serveren

N.B.
De koekjes smaken de 2de dag beter
(als je ze zolang kunt bewaren )

Maracuja siroop is niet overal te koop .....hieronder de link waar je het o.a. kunt bestellen

https://drankdozijn.nl/

Perzik siroop kun je kopen bij A.H of bestellen bij

https://www.drankgigant.nl/alc-vrij/monin-siropen




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten