Perzik Koekjes....
Zien deze koekjes er niet spectaculair uit.
Ik zag ze op het bloggie van Jenny....(klik op de bron onderaan)
Beetje bewerkelijker dan een gewoon koekje
Maarrr.....dan heb je ook iets bijzonders
Ingredienten:
Voor de koekjes:
115 gram gesmolten boter
550 grams bloem
1 theelepel bakpoeder
Zeste van een sinaasappel
3 grote eieren
150 gram witte suiker
80 gram melk
40 gram perzik of maracuja siroop
Vulling:
150 gram perziken
75gram + 25gram melk
1/2 pakje vanille pudding
1 eetlepel suiker
85 gram boter (kamertemperatuur)
85 gram cream cheese
25 gram suiker
50 gram frambozen (of rode voedselkleurstof)
suiker om te rollen
muntblaadjes
Bereiden:
Smelt de boter en laat afkoelen
Doe de bloem en bakpoeder in een kom voeg de sinaasappel rasp toe
Zet even opzij
Klop de eieren met de suiker in een grote kom tot ze luchtig en lichter van kleur zijn
Voeg de boter toe
Voeg in 3x het bloemmengsel, melk en de siroop toe
Het deeg zal dik en plakkerig zijn
Zet in de koelkast voor 10 minuten.
Vorm er ca 40 balletjes van
en leg ze op 2 bakplaten die je met bakpapier hebt bekleed
(2 ballen tesamen moeten de grote van een abrikoos zijn)
De ballen zullen nog rijzen tijdens het bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en bak ze ca 15 minuten
De koekjes zijn er bleek en krakkig uit, dat is oke.
Terwijl ze warm zijn met een lepel of mesje (zie middelste plaatje)
Laat ze afkoelen
Voor de vulling:
Kook de perziken met 75 gram melk tot ze zacht zijn
Pureer ze.....
Klop de pudding met 25 gram suiker en suiker in een kleine steelpan
Maak de perzikvulling warm en giet het puddingmengsel erin
Laat een minuutje koken en zet opzij om af te koelen.
Klop de boter, cream cheese en suiker in een kom tot een mooie glad geheel
Voeg de perzikpudding lepel voor lepel toe
Doe ca 1 theelepel van dit mengsel in ieder koekje en plak de koekjes per 2 aan elkaar.
Pureer de frambozen en smeer de koekjes met een kwastje met de puree in
Of gebruik voedsel kleurstof om ze te kleuren
Rol ze voor zichtig door de suiker en laat ze goed koud worden
Versier ze met muntblaadjes voor het serveren
N.B.
De koekjes smaken de 2de dag beter
(als je ze zolang kunt bewaren )
Maracuja siroop is niet overal te koop .....hieronder de link waar je het o.a. kunt bestellen
https://drankdozijn.nl/
Perzik siroop kun je kopen bij A.H of bestellen bij
https://www.drankgigant.nl/alc-vrij/monin-siropen
0 reacties:
Een reactie posten