Yorkshire Pudding
Yorkshire pudding is een streekgerecht dat aanvankelijk uit Noord-Engeland kwam, maar tegenwoordig in het hele Verenigd Koninkrijk bekend is.
Het wordt in de oven gebakken van pannenkoekbeslag van melk, bloem en eieren waarin geroosterd vlees (meestal rund of schapenvlees) en groente wordt gestopt.
Tegenwoordig word de yorkshire pudding apart bij het vlees en de groente gegeven.
Het resultaat wordt gedrenkt in jus. Yorkshire pudding kan zowel als voorgerecht als hoofdgerecht gegeten worden.
Het vormt een traditioneel onderdeel van een Sunday roast.
Wanneer in een Yorkshire pudding worstjes verwerkt worden, noemt men dit toad in the hole.
Aangezien Yorkshire pudding vroeger veel vetter was dan de huidige, meer luchtige variant vulde ze de maag flink.
Het gerecht was daarom zeer geschikt om vóór de hoofdmaaltijd te serveren zodat er minder van het dure hoofdgerecht nodig was.
Yorkshire pudding wordt gewoonlijk in een ramequin of andere cirkelvormige vorm gebakken.
Of een speciale yorkshire pudding vorm (of grote muffinvorm)
Als richtlijn geldt dat per ei een derde kop bloem en een derde kop melk-eimengsel gebruikt wordt.
Ingredienten:
100 gram bloem
¼ theelepel zout
3 grote eieren
225 ml melk
4 eetlepels zonnebloemolie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Mix the bloem met het zout in een grote kom
Maak een kuiltje in het midden
Voeg de eieren en een beetje melk toe
Klop tot mooi geheel
Voeg de melk toe en mix goed door
Giet het beslag in een kan
Giet de olie in een vorm waar je de pudding in bakt
Zet dit in de oven (ca 5 minuten) tot de olie kokend heet is
Haal voorzichtig uit de oven (heet)
Giet het beslag vlug in de vorm en zet weer in de oven (20 a 25 minuten)
Of tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Serveer ze gelijk
Bron: Mary Berry
0 reacties:
Een reactie posten