Pittige Pindasoep met Kip
Bereidingstijd: 15 min.
Ingredienten voor 2 pers.
1 eetlepel zonnebloemolie
200 g kipfilet, in reepjes
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 kippenbouillonblokje
¼ pot pindakaas (van 175 g)
1 groene peper
1 eetlepel fijngesneden bladselderij
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en bak de kipreepjes in 3 minuten random bruin.
Voeg de sjalotsnippers en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
Verkruimel het bouillonblokje boven de kip en voeg 500 ml kokend water toe.
Breng alles aan de kook. Laat de soep 3 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de pindakaas los met 2 eetlepels bouillon en roer het mengsel door de soep.
Voeg het hele pepertje toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
Laat de soep nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
Neem het pepertje uit de soep.
Schep de soep in twee kommen en strooi de selderij erover.
Bron: Kook ook voor 2
van diverse auteurs. Inmerc.
0 reacties:
Een reactie posten