Lofbloem Gevuld met Kaas
Even een andere presentatie...
Amuse...
Leuk op een koud buffet of met andere kleine lepelhapjes
Maar je kunt ook de lof in ringetjes snijden
En dan door de overige ingredienten voor een schaal lofsalade
Ingrediënten
10 personen
2 struikjes lof
200 gram belegen kaas in kleine blokjes
2 appels, geschild en in reepjes gesneden,
150 gram ham, in reepjes gesneden
4 augurken, in reepjes gesneden
blaue bessen en basilicumblaadjes
10 hoge borrel of likeur glaasjes
Voor de dressing:
3 eetl. Mayonnaise
1 eetllepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie
1 theelepel mosterd
1/2 theelepel paprikapoeder
mespuntje zout.
Bereiden:
Verwijder het buitenste blad van de lofstruikjes en gebruik de mooie binnenste blaadjes.
Meng de kaas, op wat blokjes na voor garnering, met appel, ham en augurk.
Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de salade.
Zet de witlofblaadjes rechtop in het glaasje, verdeel hierover de kaassalade en garneer met de vruchten, de basilicumblaadjes en de kaasblokjes.
0 reacties:
Een reactie posten