Witloofpakketjes met Gehakt en Spek
Ingredienten
4 struikjes witloof
1 etlepel peterselie ( fijngehakt)
400 gram gemengd gehakt
4 klontjes boter
peper en zout
8 sneetjes ontbijtspek
1 snufje nootmuskaat
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kruid het gehakt met de nootmuskaat, peper en zout.
Schep op een helft van het witloofstronkje een portie gehakt.
Zet de andere helft er bovenop.
Druk lichtjes aan.
Omwikkel elk stronkje witloof met twee plakjes ontbijtspek.
Leg de gevulde stronkjes in een ingevette ovenschaal.
Schenk er een beetje water bij en leg er de klontjes boter op.
Bak de gevulde witloofstronkjes 45 minuten gaar in de oven.
Keer ze een paar keer om.
Dek af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.
Verdeel de witloof over de borden en werk af met de peterselie.
Voedingswaarde:
Calorieën 536.25 kcal
Koolhydraten 2 g
waarvan suikers 0.14 g
Vet 48.78 g
waarvan verzadigd 23.14 g
Proteïnen 23.63 g
Vezels 1.68 g
0 reacties:
Een reactie posten