Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Gemarineerde Feta met Zongedroogde Tomaatjes en Kruiden

 


Gemarineerde Feta met Zongedroogde Tomaatjes en Kruiden

Dit ziet er niet alleen leuk uit maar is nog lekker ook
In het recept stond dat de knoflook bij de kruiden werd gedaan.
Dat kon omdat de pot binnen een week was leeggegeten...
Ik hou het zekere voor het onzekere endoe de knoflook in de olie die ik zachtjes verwarm in de olie
Daarna laat afkoelen en door een zeef giet.
Zo zit de smaak van de knoflook toch in de olie
En weet ik zeker dat er geen botulisme door de knoflook word veroorzaakt
De knoflook kun je fijnmaken en in een gerecht verwerken...
(of vlees of kip mee insmeren of in de soep)




Ingredienten:

Feta (in blokjes)
Olijfolie
Verse kruiden (basilicum, oregano, tijm, rosemarijn fijngehakt)
4 a 5 teentjes knoflook
sap van 1/2 citroen
8 a 10 zongedroogde tomatenstukjes
6 a 8 ontpitte olijven
snufje chilivlokken
snufje steak kruiden

Bereiden:

*Vul de bodem van een glazen  (weck) pot met feta blokjes
Doe in een kom de kruiden, tomaatstukjes en de olijven in een kom (behalve de knoflook en de citroensap)
Hussel door elkaar
Voeg 1/3 van de  ingredienten toe aan de feta in de pot (behalve de olie)
Giet nu olie over de feta in de pot de pot tot ze onder de olie staat*
Herhaal tussen * en * tot de pot vol is
Voeg de citroensap toe
Vul de pot bij met olie tot ze vol is
Doe het deksel erop en schud voorzichtig de pot even of rol ze eenpaar keer rond
Laat 3 a 5 dagen staan om de smaken op elkaar te laten inwerken
Probeer eens op Toast/crostini of Bruschetta
Ook lekker in salade`s
De olie kun je gebruiken in dressings


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten