Gemarineerde Feta met Zongedroogde Tomaatjes en Kruiden
Dit ziet er niet alleen leuk uit maar is nog lekker ook
In het recept stond dat de knoflook bij de kruiden werd gedaan.
Dat kon omdat de pot binnen een week was leeggegeten...
Ik hou het zekere voor het onzekere endoe de knoflook in de olie die ik zachtjes verwarm in de olie
Daarna laat afkoelen en door een zeef giet.
Zo zit de smaak van de knoflook toch in de olie
En weet ik zeker dat er geen botulisme door de knoflook word veroorzaakt
De knoflook kun je fijnmaken en in een gerecht verwerken...
(of vlees of kip mee insmeren of in de soep)
Ingredienten:
Feta (in blokjes)
Olijfolie
Verse kruiden (basilicum, oregano, tijm, rosemarijn fijngehakt)
4 a 5 teentjes knoflook
sap van 1/2 citroen
8 a 10 zongedroogde tomatenstukjes
6 a 8 ontpitte olijven
snufje chilivlokken
snufje steak kruiden
Bereiden:
*Vul de bodem van een glazen (weck) pot met feta blokjes
Doe in een kom de kruiden, tomaatstukjes en de olijven in een kom (behalve de knoflook en de citroensap)
Hussel door elkaar
Voeg 1/3 van de ingredienten toe aan de feta in de pot (behalve de olie)
Giet nu olie over de feta in de pot de pot tot ze onder de olie staat*
Herhaal tussen * en * tot de pot vol is
Voeg de citroensap toe
Vul de pot bij met olie tot ze vol is
Doe het deksel erop en schud voorzichtig de pot even of rol ze eenpaar keer rond
Laat 3 a 5 dagen staan om de smaken op elkaar te laten inwerken
Probeer eens op Toast/crostini of Bruschetta
Ook lekker in salade`s
De olie kun je gebruiken in dressings
Bron. Dabbles and Babbles
0 reacties:
Een reactie posten