Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Jeanne`s Zuurkool

.


Zuurkool uit de Oven

Het word er weer tijd voor....stamppotten en ovenschotels
Met dit recept heb ik een 3de prijs gewonnen
Je kunt er mee expirimenteren naar eigen smaak
Door een andere koolsoort te gebruiken of vlees of ananas i.p.v. appels
Kortom....keus genoeg.
Maar dit is zeker een aanrader....


Ingredienten

1 pond zuurkool
aardappelpuree
 pond gehakt
2 uien
2 golden delicious
handje sultana`s
stukje chorizoworst (optioneel)
Paneermeel
citroensap
klontjes boter
Katenspek (optioneel)

Bereiden:

Knip de zuurkool als ze erg draderig is fijner.
Kook de zuurkool 10 minuten
Doe de zuurkool in een ovenschaal
Maak de uien schoon en snij ze fijn
Bak ze in de koekenpan bruin en schep ze over de zuurkool.
Schil de appels en snijd ze in plakjes (druppel er wat citroensap over voor het verkleuren)
Doe de sultana`s erdoor.
Bak het gehakt rul en snij de chorizo in blokjes (als je de chorizo erdoor wilt doen)
Schep door het gehakt en laat even meebakken.
Doe het gehakt mengsel over de uien.
Doe daar de appelschijfjes met rozijnen over
Dan de aardappelpuree erover
Paneermeel erover en hier en daar een klontje boter
Dek af met katenspek.(niet persee)
Zet in de oven (200 graden)en laat het ca 30 minuten door en door warm en gaar worden en een krokant korstje krijgen.
Gaat de korst te hard doe er dan folie over en haal dat de laatste 5 minuten eraf.

Ik meet weinig af...kook meer op gevoel.
Vandaar dat ik alleen de hoeveelheid zuurkool heb opgegeven.

Je kunt deze schotel ook een dag van te voren maken en hem de volgende dag afbakken in de oven.
Een van mn kids was niet zo weg van zuurkool
Maar deze versie vond hij heerlijk...
Vandaar dat we het ook vaak hebben gegeten.

Tipje...
Wil je het nog feestelijker doen
Neem dan kleine ovenschaaltjes en vul die
zodat iedereen een eigen schaaltje op zn bordje krijgt.

Bron:ikkes :-))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Janine zei

ohja, dat klopt, het wordt echt tijd, hahahaa, klinkt lekker, moet ik ok eens uitproberen, zal mijn man vast heeeeeeeeeeeeeel blij mee zijn :))

Populaire berichten