Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Kentucky Fried Chicken.


Kentucky Fried Chicken

Heerlijk die knapperige kippenpootjes en stukken kip....
Bij KFC een gewoon iets...Als ik het wilde maken ging het vaak verkeerd.
Met dit recept kan het haast niet mis gaan
Lekker mals en sappig kippenvlees en knapperige korst.
Zo kun je nog eens vaker junkfood eten.
Maar dan thuis gemaakt....kind kan de was doen.

Ingredienten:

2 & 1/2 ml karnemelk
3 & 1/2 pond kipdelen (bot erin en vel voor de helft eraan) 
2 cups bloem
1 eetlepel paprika
1 theelepel cayennepeper
2 a 3 knoflookteentjes (uit de knijper)
2 theelepels zout
verse gemalen peper

Olie om te frituren

Bereiden:

Doe de karnemelk in een schaal
Voeg de kip toe en dek af
Zet ze voor minstens 2 uur in de koelkast (beste is een nacht)
Doe de bloem, paprika, knoflook, zout en peper in een plastic zak en schud alles door elkaar.
Haal de kip uit de karnemelk en doe ze bij het bloemmengsel
Schud de zak tot alles een mooi laagje van het bloemmengsel heeft en schud de overtollige bloem eraf.
Maak de olie om te frituren heet en doe een paar stukjes kip erin.
Niet teveel anders koelt het teveel af
Frituur elk stukje kip 10 a 15 minuten tot de buitenkant knapperig en de binnenkant gaar is.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met zoete chili saus.

TIP:
Lekker met frietjes en coleslaw


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

riabuis zei

O Jeanne....ik doe dat ook wel maar dan op de meest makkelijke manier..
Ik ga naar de grote chinese supermarkt bij de beverwijkse bazaar en koop dat een pakje Kentucky Fried chicken ....soms zelfs in twee smaken , de gewone en de pittige...
Het meel moet aangelengd worden met wat ijswater en klaar is klara .....😮....

Jeanne zei

Dat is zeker makkelijk.We hebben hier geen toko, wel geweest maar die is al een tijd weg.Dan moeten we naar Baarn...daat zit een hele grote.Dus eten we de fried chicken op deze manier.Erg lekker ook.De pittige smaak los ik op door wat chilipepers fijn te maken en door de kruiden te doen.

Populaire berichten