Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Pruimenjam


Pruimenjam 

Wat is het toch leuk om je eigen jam te maken.
Helemaal jammetjes die je niet dagelijks tegenkomt in de supermarkt
En..............veel lekkerder
Deze pruimenjam valt daar ook onder
Met lekkere grote stukken pruim erin,
Wil je een gladdere jam dan even de helft door de zeef halen
En anders de hele inhoud van de pan zeven
Of combineer de pruimen eens met appel, braam of framboos.

Ingredienten:

800 gram pruimen
250 gram suiker
sap van 1/2 citroen

Bereiden:


Maak de pruimen schoon en snijd ze in kwarten, verwijder de pit.
Doe de pruimen in een pan met dikke bodem,
Voeg de suiker toe en hussel goed om
Dek af met huishoudfolie en laat 8 uur of een hele nacht staan
De suiker is de volgende dag opgelost


Zet de pan op half hoog vuur en roer even door
Doe het deksel erop en kook tot de pruimen zacht zijn of uit elkaar vallen (5 a 10 minuten)
(hangt ook af van de rijpheid van de pruim)
Druk af en toe tijdens het kookproces op de pruimen met een spatel
Roer af en toe in de pan en laat ca 10 minuten pruttelen,


Schep het schuim wat vrijkomt van de bovenkant af
Blijf roeren zodat het niet aanbakt 
Kook de jam tot het dikker word (5 a 7 minuten)


Test of de jam dik genoeg is.
Laat anders iets langer doorkoken.
Proef de jam (PAS OP heet)
Voeg meer suiker toe als je het niet zoet genoeg vind.
En kook tot dit is opgelost
Is de jam goed van smaak dan de citroensap toevoegen


Wil je een gladdere jam......
Doe dan de helft van de pruimenjam door een zeef
Doe dit weer terug in de pan bij het pruimenmengsel
Kook even door onder goed roeren



Schep de jam in schone potjes en doe het deksel erop


Zet de potjes op hun kop om af te koelen
Als ze afgekoelt zijn kunnen ze in de koelkast.



TIP:
Wil je een gladde jam,
Doe de jam voor dat je suiker toevoegt door een zeef
Suiker word gebruikt om het fruit te conserveren
In dit recept zit weinig suiker, bewaar in de koelkast ca. 2 maanden.
De jam word word nog iets dikker in de koelkast.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten