.
Ze zijn er nog....verse aardbeien
Nog even ervan smullen
Heeeeeerlijk.......
Aardbeien Shortcake
Ingredienten
1 kg aardbeien
70 g suiker
Voor het deeg:
50 g boter
100 g kwark
130 g suiker
snufje zout
1 ei (m)
320 g bloem
4 tl Dr. Oetker Backin
100 ml zure room
Om te bestrijken:
50 g boter
Voor de vulling:
500 ml slagroom
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
1 el gezeefde poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 200C
Maak de aardbeien schoon en snij in plakjes.
Leg een paar aardbeien apart voor decoratie van de shortcake.
Doe de overige aardbeienplakjes in een vergiet en bestrooi ze met suiker.
Doe de boter en de kwark in een mengkom.
Mix het geheel met een mixer op de hoogste stand.
Voeg beetje bij beetje de suiker en zout toe.
Mix totdat het een samenhangend, egaal beslag is.
Voeg het ei toe en mix het nog een halve minuut.
Zeef de bloem met het bakpoeder.
Voeg afwisselend zure room en het bloemmengsel toe, terwijl het deeg gemixt wordt op de middelste stand.
Doe het deeg in een ingevette springvorm en druk het plat.
Smelt de boter en bestrijk het deeg met een dun laagje boter.
Schuif de springvorm op een rooster in de oven.
Prik na 20 minuten even met sateprikker in de cake
Komt het er schoon uit dan is de cake klaar
Verwijder na het bakken de springvorm en laat de shortcake afkoelen op een rooster.
Snijd de taart na het afkoelen doormidden.
Leg de onderste helft op een gebaksschaal.
Meng voor de vulling de slagroom met vanillesuiker, poedersuiker en Klopfix.
Klop de slagroom stijf.
Bestrijk de bodem met tweederde van het roommengsel.
Leg daarboven op tweederde van de aardbeien.
Leg de bovenste helft van de taart er op en druk het zachtjes aan.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de overgebleven slagroom en leg de laatste aardbeien op de shortcake.
Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.
Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op
Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes
voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.
Aardbeien Shortcake
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Gebak
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Spaanse Stijl Aardappel Salade Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven een perfecte ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Perzik Jam Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam Ach...is het niet goed uitgevallen..... Kunnen we het altijd nog ...
-
Pruimen Ketchup . Eens iets anders dan tomaten ketchup is wel ketchup van pruimen. Iets zoeter van smaak, toch pittig.... L...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Leverworst in het zuur Ingredienten 1 stevige leverworst van 500 gram 4 dl kruidenazijn 2 dl water suiker (optioneel) 1 zakje inmaakkruide...
-
Honing Limoen Mojito Fruit Salade Dit past helemaal bij de zomerse temperaturen Als nagerecht of na een bbq,picnik Of ge...
-
Citroentaart van Jeroen Gister heb ik weer met plezier naar Jeroen gekeken Hij maakte citroentaart Nu ben ik gek op citroenen en...
0 reacties:
Een reactie posten