Vistajine met Ratatouille
Ingrediënten
voor 4 personen
250 gram tong
250 gram kabeljauw
250 gram koolvis
250 gram tarbot
3 courgettes
1 aubergine
3 tomaten
1 gele paprika
1 ui
1 mespuntje cayennepeper
olijfolie
3 eetlepels citroensap
1 doosje saffraanpoeder
3 teentjes knoflook
½ koffielepel komijnpoeder
1 takje tijm
1 blaadje laurier
Peper & Zout
Bereiden:
Los het saffraanpoeder op in 2 eetlepels warm water.
Pel en pers de knoflook. Meng het sap van 1 citroen, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje
takje tijm, 1 laurierblaadje, gemalen peper en zout.
Bestrijk er de vis mee en laat 1 uur marineren.
Draai af en toe om.
Halveer de courgettes en de aubergine in de lengte.
Snij ze in dikke plakjes. Verwijder de zaadjes van paprika en tomaten.
Snij de groenten in blokjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in de tajine.
Roerbak de ui, de courgettes en de aubergine
Haal de groenten eruit en hou ze apart.
Roerbak de knoflook en de paprika.
Voeg de tomaten toe.
Roerbak 5 minuten.
Voeg de ui, de courgettes en de aubergine toe.
Kruid met peper, zout en cayennepeper.
Laat 20 minuten zachtjes stoven.
Roer af en toe.
Laat de vis uitlekken, vang de marinade op.
Braad de vis kort aan in olijfolie. Doe hem met de marinade in de tajine.
Laat 15 minuten koken.
Breng op smaak indien nodig.
Serveer heet en zet de tajine in het midden van de tafel.
1 reacties:
Dat ziet er heerlijk uit!
Een reactie posten