Bananen Room Taart
Ingredienten:
taartvorm 22 cm doorsnee
300 gram bloem
200 gram koude boter(in blokjes)2 eetlepels suiker
1/2 theelepel zout
2 eetlepels ijswater
2 cups melk
2 eieren2/3 cup suiker
1/2 cup bloem
1 theelepel vanille extract
3 bananen
citroensap
2 en 1/2 cup slagroom
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de bloem, suiker en zout in een keukenmachine en druk even op de pulse knopZodat alles goed vermengd is
Doe de koude boter erbij en pulse nogmaals tot er een grof geheel ontstaat
Voeg het koude water toe en pulseer tot een kruimelig geheel (niet langer pulseren dan 30 seconde)
Haal het deeg uit de machine en vorm een bal
Sla een beetje plat en verpak het in huishoudfolie
Leg in de koelkast voor minstens 45 minuten
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een lap deeg (26 cm in doorsnee)
Rol de lap deeg luchtig om de deegroller en verplaats het naar het bakblikDe bodem en zijkanten zijn nu bedekt met deeg
Zet nog even 15 minuten koel weg
Prik in de bodem met een vork gaatjes
Leg er bakpapier in en vul met keramische bakkorrels (kookwinkel) of bonen
Zet in de oven en bak de taartbodem 25 minuten
Na 15 minuten het bakpapier met de korrels of bonen weghalen
Bak nog 10 minuten tot het deeg mooi goudbruin is
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Klop in een stevige pan de suiker en eieren samen met de melk
Zeef de bloem erin en klop tot een zacht mengselZet op het vuur en blijf roeren zodat het niet gaat schiften
Als het kookt iets dikker laten worden
Haal van het vuur af en klop de vanille extract erbij
Bedek de bovenkant met huishoudfolie
(plat op het mengsel zo komt er geen vel op)
Laat volkomen koud worden
Klop de slagroom stijf
verdeel het mengsel in 2Doe de koud geworden creme in een schaal en klop even goed door met de mixer
Schep voorzichtig de helft van de slagroom erdoor
Snij de bananen in schijfjes en besprenkel ze met beetje citroensap
Schep ze door het creme mengsel
Doe het cream mengsel in de gebakken taartvorm
Doe de over gebleven slagroom over de creme vulling heenstrijk het glad of maak er pieken op
Versier met overgebleven banaan en/of chocolade rasp
Bron:Just Love Cooking
1 reacties:
This sounds just heavenly! I love bananas.
Hope you are well, Jeanne.
Een reactie posten