Geroosterde Bloemkool, Kikkererwten en Quinoa Salade
Met rucola, amandelen, feta, granaatappelpitjes, kruiden en tahini dressing
Toen ik deze salade zag bij Kevin`s blog...
werd ik al vrolijk door de kleuren alleen al
En de ingredienten lijkt me heerlijk bij elkaar passen.
Vegetarisch......lekker met een broodje falafel
maar niets let je om er een kipsateetje bij te eten,
Ingredienten:
Voor de dressing:
1/4 cup tahini
2 eetlepels citroensap
zout en peper
water
Voor de salade:
1 kleine bloemkool (in roosjes)
1 eetlepel olie
1 theelepel komijnpoeder
zout en peper
1/2 cup quinoa
1 cup water
1 blikje kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt
4 cups rucola
11/4 cup feta (verkruimeld)
1/4 cup amandel schilfers (geroosterd)
1/4 cup granaatappelpitjes
1/4 cupverse kruiden (peterselie, munt, koriander)
Bereiden:
Dressing:
Mix de ingredienten voor de dressing door elkaar
Voeg zoveel water toe tot een goede dikte.
Salade:
Doe de olie, komijn. zout & peper in een kom
Voeg de bloemkoolroosjes toe en hussel ze door het oliemengsel
Leg de bloemkoolroosjes in een laag op een bakblik
Rooster ze in een voorverwarmde oven op 180 graden celsius tot het gaat carameliseren (ca 30 minuten)
Hussel ze halverwege een keertje om.
Breng het water en de quinoa aan de kook
Zet laag en laat sudderen met deksel erop
Tot de quinoa zacht is en het water is geabsorbeerd ( 15 a 20 minuten)
Haal van het vuur en laat 5 minuten staan met deksel erop
Doe alle ingredienten in een schaal,
Giet de tahini dressing erover en hussel alles door.
Je kunt ook 1 persoons schaaltjes maken
Neem hiervoor 4 schaaltjes en schik daar de ingredienten voor de salade op.
Hussel het niet door
Zet de salade zo op tafel en geef de dressing er apart bij
Zodat men zelf dressing erop kan gieten.
Bron: Closet Cooking
0 reacties:
Een reactie posten