Franse Uiensoep
Met dit weer smaakt deze uiensoep natuurlijk altijd.
Niet zo moeilijk te bereiden.
Je straft hier niemand mee na een fikse wandeling in de kou....
Ingredienten:
2 grote uien
2 eetlepels ongezouten boter
1 theelepel suiker
4 cups bouillon (rund of kip)
1 knoflookteentje (uit de pers)
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel verse zwarte peper
zout
4 sneetjes baquette
1 & 1/4 cup kaas (cheddar,goudese of gruyere kaas)
Bereiden:
Snij de uien door de helft
Snij hier dunne schijfjes van.
Smelt de boter in een pan op halfhoog vuur
Voeg de uien en de suiker toe.
Bak dit onder af en toe roeren in ca 30 minuten bruin en zacht
Doe een 1/2 cup bouillon toe
Breng het mengsel aan de kook onder voortdurend koken
Schraap met de houten lepel goed over de bodem zodat het aanbaksel los laat
Herhaal dit nog eens met een 1/2 cup bouillon.
Is alles goed opgelost voeg dan de rest van de bouillon toe met de knoflook en de tijm
Breng op smaak met peper en zout.
Laat nog zachtjes 15 minuten sudderen
Rooster het brood goudbruin
Zet 4 ovenvaste soepkommen op een bakplaat
Schep de soep in de kommen
Verdeel de helft van de kaas over de kommen
Leg een geroosterd stukje baquette op de soepkom
Strooi de over gebleven kaas erover
Zet onder de grill tot de kaas is gesmolten en goudbruin is (3 minuten)
Bron: Babbles
2 reacties:
Mmmm, lekker. Ik dacht meteen, laat ik dat morgenavond even maken. Maar we moeten naar een receptie, en dan is die knoflook misschien niet zo een goed idee!!
Fijn weekend.
Nee dat lijkt me ook geen goed idee.
Zou het maar op een andere dag eten Thea.Maar het is lekker...
Groetjes.
Een reactie posten