Aardbeien Cheesecake IJs
Dit is een ijscream waar je geen ijsmaker voor nodig hebt...
En nog eens super lekker ook....
Een kind kan het nog maken
Ingredienten;
Aardbeiensaus:
1 pond aardbeien (schoongemaakt)
1/4 cup suiker
1 theelepel vanille
sap van 1/2 citroen
IJs:
475 ml slagroom
1 blikje zoete gecondenseerde melk
100 gram cream cheese
1/2 cup verkruimelde biskwietjes
Bereiden:
Doe de aarbeien, suiker, vanille en citroensap in een pannetje
Kook op halfhoog vuur tot de suiker is opgelost en de aardbeien zacht zijn.
Prak de aardbeien met een vork iets fijn
Doe de saus in een kom en laat afkoelen
Doe de cream cheese in een kom en mix met de mixer tot het zacht is
Voeg de gecondenseerde melk toe en mix dit samen tot een zachte substantie
Klop in een andere kom de slagroom stijf tot het pieken vormt
Schep de slagroom door het cream cheese mengsel
Schep de helft van dit mengsel in een cake vorm
Schep er de helft van de aardbeiensaus over en de helft van de verkruimelde koekjes
Neem een paletmes en spatel dit voorzichtig door de onderste laag
VOORZICHTIG:
het moeten "swirls"worden en geen roze massa
Doe de rest van het ijsmengsel erop.
Daarop de overige aardbeien saus en de koekkruimels
Schep dit ook voorzichtig door voor de "swirls"
Zet dit voor minstens 4 uur in de vriezer
Beter is nog een nacht.
TIP:
Ik gebruik er san francisco biskwietjes voor, smaakt prima,
maar ook spritsjes geven een heerlijke smaak eraan.
Gebruik geen bastognekoeken...die zijn er niet lekker in.
0 reacties:
Een reactie posten