Kersen Sinaasappel Kipsalade met Walnoten
In dit recept word avocado mayonaise gebruikt...
Het is hier niet te krijgen.
Wil je er avocadomayonaise voor gebruiken
Doe het dan op deze manier.
Neem een avocado en maak die fijn,
Druppel er wat citroensap door en vermeng met de mayonaise
Breng op smaak met peper en zout.
Ingredienten:
1 Gegrilde Kip (vlees van de botten gehaald)
2 Selderijstengels (in stukjes)
1 cup verse kersen (ontpit)
2 theelepel sinaasappel zeste
1 eetlepel sinaasappelsap
1/4 cup walnoten (gehakt)
1 eetlepel boter
2 eetlepels suiker
½ cup mayonaise
zout en peper
Bereiden:
Doe in een keukenmachine de kip, selderijstukjes, kersen,een snufje zout, sinaasappelzeste en sinaasappelsap
Gebruik de pulseknop ca 8 a 10 keer
Hangt van je smaak af of je het fijn wilt of nog met grovere stukjes.
Doe in een schaal en zet in de koelkast
Doe in een steelpannetje de walnoten, boter en suiker
Zet op halfhoog vuur en roer geregeld
Als de vloeistof gaat sudderen nog 6 a 8 minuten door pruttelen of tot de vloeistof bijna is verdampt
Doe de walnoten op een stuk keukenpapier en laat ze afkoelen
Haal de kom met kipmengsel uit de koelkast
Schep de mayonaise en walnoten door de kip
Kruid met peper en zout.
0 reacties:
Een reactie posten