Mango Chili Saus
Mango Chili Saus een beste combinatie die heerlijk smaakt
Hussel het door mayonaise en je hebt een dipsaus
Lekker op kipsandwich of door een salade
Geeft net even die extra kick.
Ingredienten:
2 eetlepels olijfolie
1/2 ui (gesnipperd)
3 a 4 teentjes knoflook (geperst)
2 laurierblaadjes
2 rode chili`s
2 cups mangopuree
2 eetlepels suiker
zout
2 eetlepels citroensap
2 cups water
1 eetlepel maizena
1 theelepel rode chilivlokken
Bereiden:
Verhit de olie in een pan
Voeg ui en knoflook toe en bak zachtjes voor ca 3 minuten
Doe het laurierblaadje, de mangopuree en chili`s erbij en kook dit 3 a 4 minuten
Voeg suiker, zout en citroensap toe en laat nog eens 3 a 4 minuten pruttelen
Doe in een schaal en laat afkoelen
Haal het laurierblaadje eruit.
Als de saus is afgekoeld in de blender laten draaien tot een mooie gladde saus
Los de maizena op in 1 a 2 lepels water
Roer dit glad
Doe de saus in een pannetje en zet op vuur
Voeg het maizenawater toe en breng aan de kook
Laat 3 a 4 minuten koken
Voeg de chilivlokken toe en laat nog een minuutje koken
Doe de saus in een fles en zet in de koelkast
(kan een maand bewaard worden.
0 reacties:
Een reactie posten