Pad Thai
Thai`s eten is altijd lekker (vind ik)
Dit gerecht is geen uitzondering
Vegetarisch....
maar je kunt gerust de tofu eruit laten en kipblokjes nemen.
Ingredienten:
300 gram tofu (in dobbelsteentjes)
1 pak thai noodles
1 & 1/2 eetlepel cocosolie of olijfolie
1/2 cup rode ui (gesnipperd)
3 knoflookteentjes (geperst)
1/2 cup rode paprika (gesneden in reepjes)
4 wortelen (in julienne gesneden)
1 eetlepel tomatenpuree
1/4 a 1/2 theelepel rode chili vlokken
1 & 1/2 cup groene ui (bos of lenteuitjes in 1 a 2cm gesneden)
1 & 1/2 cup mung boon sprouts
Saus
3 eetlepels tamarinde pasta
1/4 cup soy saus
1/4 cup bruine suiker
1/4 cup groentebouillon
Om te serveren:
Gehakte pinda`s
Mung boon sprouts
Bos of lenteui in stukjes
Limoenpartjes
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.
Bekleed een bakblik met bakpapier
Doe de dobbelteentjes tofu erop en zout ze lichtjes.
Bak ze 25 minuten in de oven
Draai ze halverwege om
Als ze goudbruin zijn uit de oven halen en opzij zetten.
Doe in een kom alle ingredienten voor de saus
Mix dit goed door elkaar en zet opzij
Verhit in een grote pan de olie op halfhoog vuur
Voeg de ui, knoflook, paprika en wortelen toe
Bak ze lichtjes tot het zacht is ca 5 a 6 minuten
Maak een beetje ruimte tussen de groentes en doe de tomatenpuree hierin
Laat half minuutje bakken, hussel dan alles goed door
(gebruik je rode chilivlokken bak deze mee in de puree.)
Voeg de gekookte noodles, tofu, groene ui,and mung boonsprouts toe
Roer alles door en verhit ca 4 a 5 minuten
Voeg zout en of suiker naar smaak toe.
Serveer met de pinda`s, mung boonsprouts, uien en limoenpartjes.
0 reacties:
Een reactie posten