Spicy Kung Pao Kip
Een pittig en zoetig Aziatisch gerecht
En klaar in ca 35 minuten
Super makkelijk te maken....
Je kunt er nog meer groenten bij doen naar eigen smaak
(paksoi, broccoli, champignons, aubergine`s)
Ingredienten:
voor de Kung Pao kip Saus:
¼ cup hoisin saus
2 eetlepels soy saus
1 eetlepel maizena
1 eetlepel rijstwijn azijn
1 eetlepels honing
1 theelepel sesamolie
½ theelepel Sichuan peper
Rijst of quinoa
voor de the Kung Pao kip:
Neutrale olie (zonnebloem)
8 ontbeende kippendijen (in stukjes)
1/4 cup bloem
1/2 theelepel sichuan peper
4 rode chili`s
4 knoflookteentjes (fijn gemaakt)
1 stukje (2 cm) gember (in julienne gesneden)
1 ui (gesneden)
2 rode paprika`s (gesneden in reepjes)
1/2 cup geroosterde pinda`s
Om te serveren:
Lente of bosuitjes
Sesamzaadjes
Bereiden:
Kook de rijst of quinoa
Doe alle ingredienten voor de saus in een kom
Voeg 2 eetlepels water toe
Hussel alles goed door
Giet de olie in een koekenpan en verhit deze op middelhoog vuur
Doe ondertussen de kip in een plastic zak
Doe de bloem en sichuan peper in een schaaltje
Voeg dit toe aan de kip in de zak
Schud de zak zodat de kip goed bedekt is (doe dit in drieen)
Doe de kip in de hete olie en bak de kip bruin en knapperig (ca 8 minuten)
Haal de kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
Doe de knoflook in de pan en roer door tot ze zacht is (1 minuut)
Voeg de ui toe en bak nog ca 3 minuten (roer af en toe)
Voeg de paprika toe en bak deze nog ca 2 minuten mee.
Voeg de kip weer toe en roer terwijl de saus dikker word (ca 1 minuut)
Haal de pan van het vuur en voeg de pinda`s toe
Serveer dit met rijst of quinoa
Bestrooi met de lente of bosuitjes en sesamzaadjes
0 reacties:
Een reactie posten