Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Ierse Broodpudding met Whiskey Caramelsaus


Ierse Broodpudding met Whiskey Caramel Saus

Ingredienten:

Voor de broodpudding:

3/4 cup slagroom
1 cup suiker
3/4 eetlepel vanille extract
2 eieren (los geklopt)
1 blikje geevaporeerde melk (ca 350 ml)
3/4 cup Irisch Whiskey Caramel Saus
10 cups brood (ongeveer en in blokjes gesneden)
1/2 cup rozijnen (of chocolade chips of cranberry`s)
Kaneelsuiker om te bestrooien

Voor de Whiskey Caramel Saus

1 & 1/2 cup suiker
2/3 cup water
1/4 cup gezouten boter
50 gram cream cheese (in blokjes)
1/4 cup whiskey
1/4 cup melk


Doe de suiker en water in een pannetje op half hoog vuur
Roer tot de suiker is opgelost
Roer niet meer en laat het sudderen tot een goudbruine kleur (ca 17 minuten)
NIET ROEREN
Haal van het vuur
Doe voorzichtig de boter en cream cheese in het pannetje
Roer tot alle klontjes zijn verdwenen
PAS OP: het mengsel is kokend heet
Roer de melk en whiskey erdoor
Zet opzij om af te koelen.

Voor de Broodpudding:

In een grote kom de slagroom, suiker, vanille extract, evaporated melk, eieren en 2/3 caramel whiskeysaus doen en goed mixen
Voeg de broodblokjes toe en schep dit goed om
De broodblokjes moeten allemaal met het mengsel in contact zijn geweest
Bedek de kom en laat alles even intrekken
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Beboter een ovenschaal of kleine potjes in met boter
Vul dit met het brood mengsel
Doe de rozijnen, chocolade chips of cranberry`s over
Besprenkel met kaneelsuiker
Bak in de oven ca 35 minuten
Serveer warm met meer whiskey caramelsaus.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten