Ierse Broodpudding met Whiskey Caramel Saus
Ingredienten:
Voor de broodpudding:
3/4 cup slagroom
1 cup suiker
3/4 eetlepel vanille extract
2 eieren (los geklopt)
1 blikje geevaporeerde melk (ca 350 ml)
3/4 cup Irisch Whiskey Caramel Saus
10 cups brood (ongeveer en in blokjes gesneden)
1/2 cup rozijnen (of chocolade chips of cranberry`s)
Kaneelsuiker om te bestrooien
Voor de Whiskey Caramel Saus
1 & 1/2 cup suiker
2/3 cup water
1/4 cup gezouten boter
50 gram cream cheese (in blokjes)
1/4 cup whiskey
1/4 cup melk
Doe de suiker en water in een pannetje op half hoog vuur
Roer tot de suiker is opgelost
Roer niet meer en laat het sudderen tot een goudbruine kleur (ca 17 minuten)
NIET ROEREN
Haal van het vuur
Doe voorzichtig de boter en cream cheese in het pannetje
Roer tot alle klontjes zijn verdwenen
PAS OP: het mengsel is kokend heet
Roer de melk en whiskey erdoor
Zet opzij om af te koelen.
Voor de Broodpudding:
In een grote kom de slagroom, suiker, vanille extract, evaporated melk, eieren en 2/3 caramel whiskeysaus doen en goed mixen
Voeg de broodblokjes toe en schep dit goed om
De broodblokjes moeten allemaal met het mengsel in contact zijn geweest
Bedek de kom en laat alles even intrekken
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Beboter een ovenschaal of kleine potjes in met boter
Vul dit met het brood mengsel
Doe de rozijnen, chocolade chips of cranberry`s over
Besprenkel met kaneelsuiker
Bak in de oven ca 35 minuten
Serveer warm met meer whiskey caramelsaus.
0 reacties:
Een reactie posten