Kippenlever Parfait
Een smeerseltje wat niet misstaat bij een kaasplankje, lunch of tapas/pasti
Veelzijdig en lekker.
Ingredienten
300 gram boter (zachte)
2 sjalotjes (gesnipperd)
2 knoflookteentjes (geperst)
400 gram schoongemaakte kippenlevers
paar takjes salie ( alleen de blaadjes)
1 glaasje brandy
zeezout en verse peper (uit de molen)
1 snufje foelie
1 ciabatta
tuinkers of waterkers
Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 110 graden celsius
Doe de helft van de boter in een vuurvaste schaal en zet in de oven
De boter moet langzaam smelten tot boter en water gescheiden zijn (ca 10 minuten)
Schep de klare boter in een kommetje en zet opzij.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan
Bak de sjalotje en knoflook tot ze licht en zacht is.
Leg ze op een bord
Wrijf de pan schoon met keukenpapier
Zet het vuur iets hoger en bak de kippenlevers met het meeste van de salie een paar minuten aan elke kant.
(laat ze niet te lang bakken dan word de texttur korrelig en dat is niet lekker)
Ze moeten nog rozig aan de binnenkant zijn.
Giet de brandy erbij
En laat alles een paar minuten pruttelen
Haal van het vuur en doe de levertjes in een keukenmachine met het knoflooksjalotmengsel
Pureer alles tot een gladde puree en giet de rest van de gesmolten boter erbij
Breng op smaak met peper en zout en de foelie
Doe het mengsel in een schaal of kommetje Doe de overgebleven salie blaadjes op de parfait
Giet de klare boter die opzij staat erover
Zet de parfait voor minstens een uur in de koelkast
Een paar dagen is beter om de smaken goed te laten ontwikkelen
Serveer de parfait met geroosterde sneetjes ciabatta en een toef waterkers
Tip:
Je kunt ook kant en klaar geklaarde boter kopen.
0 reacties:
Een reactie posten